RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bureau Hengeveld lost meer zaken op

UTRECHT - 2018 was een succesvol jaar voor het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.Er werden149 zaken behandeld, met hulp van de kijker werden daarvan 39 opgelost.Dat zijn6 opgeloste zaken meer dan in 2017.

Het relatief grote aantal jonge verdachten viel dit jaar op. Op verzoek van het Openbaar Ministerie worden verdachten die vermoedelijk minderjarig zijn eerst onherkenbaar in beeld gebracht. Als ze zich niet melden of op een andere manier bij de politie belanden, komen ze later herkenbaar in beeld.

Die tactiek werd onder meer met succes toegepast op twee jongens uit Amersfoort die een oude dame hadden beroofd. Een dag na de eerste beelden meldden ze zich.

MISHANDELING VEENENDAAL
"En van de heftigste zaken dit jaar vond ik de mishandeling in Veenendaal,'' zegt presentator Sacharko Broere. ''Een man was zo hard geslagen dat hij een hersenbeschadiging opliep."

"Gelukkig is de dader gepakt, een man van 21 uit Veenendaal. Dat is natuurlijk mooi, maar het blijft vreselijk dat het slachtoffer voor altijd zijn reuk- en smaakvermogen kwijt is. ''

PARFUMDIEF
Goede bewakingsbeelden zijn niet altijd een garantie voor succes. In meerdere uitzendingen werd aandacht besteed aan een parfumdief in Nieuwegein. Broere; 'Voor zo'n winkeldiefstal heb je echt lef nodig. Wat zou het toch mooi zijn als zo'n man dat lef voor iets positiefs zou inzetten!' De man wordt nog steeds gezocht.

Bureau Hengeveld bestaat dit jaar 15 jaar. Het programma is een samenwerking met de politie Midden-Nederland, het Openbaar Ministerie en RTV Utrecht onder het motto; "Boeven vangen doe je samen!"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -