Utrechter (23) schuldig aan verkrachting van twee 14-jarige meisjes

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Een 23-jarige man uit Utrecht is schuldig bevonden aan het verkrachten van twee minderjarige meisjes. Er is hem nog geen straf opgelegd, omdat hij eerst uitgebreid onderzocht moet worden door een psychiater en psycholoog.
Bij de man zijn meerdere stoornissen geconstateerd, maar de deskundigen hebben nog geen advies kunnen uitbrengen over wat er met hem moet gebeuren. Er wordt nu maximaal drie maanden uitgetrokken voor de onderzoeken. Daarna buigt de rechtbank zich opnieuw over de zaak om een straf te bepalen.

VERKRACHTING

De man verkrachtte zijn eerste slachtoffer op 6 februari 2016. Hij leerde het 14-jarige meisje kennen via Instagram en sprak met haar af in de woning van zijn moeder. In de slaapkamer zou hij haar vervolgens gedwongen hebben tot seks.
Een jaar later, op 7 april 2017, sprak hij af met een ander 14-jarig meisje. Ook haar leerde hij kennen via social media en opnieuw sprak hij af in het huis van zijn moeder. In de slaapkamer droeg hij haar op haar kleren uit te trekken. Hij deed de deur op slot en misbruikte haar.
Volgens de rechtbank heeft de man misbruik gemaakt van zijn fysieke en psychische overwicht. Hij wist in beide gevallen dat de meisjes minderjarig waren en dat zij de seksuele handelingen niet wilden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.