"Doorgedraaide automobilist" ramt meerdere auto's tijdens dollemansrit

© Politie Utrecht Stad
UTRECHT - Een doorgedraaide automobilist heeft gisteren een spoor van vernieling achtergelaten tijdens de avondspits in Utrecht. Hij ramde meerdere auto's op de A12 en A2 en moest door de politie met geweld uit zijn auto getrokken worden. Mogelijk was de man onder invloed.
De eerste melding over de man kwam rond 17.35 uur van iemand die op de Europalaan een aanvaring met hem had gehad. De beller vertelde dat de bestuurder van een grijze Honda Civic zich bijzonder agressief gedroeg en daarna met hoge snelheid was weggereden.

DOOR HET DOLLE

De beller werd even later met hoge snelheid van achteren aangereden door de Honda Civic op de vluchtstrook van de A12, net na de oprit vanaf de Europalaan. De bestuurder vervolgde daarna zijn weg via de A12 en A2. Volgens de melder was hij "door het dolle".
Op de Stadsbaan Leidsche Rijn ramde de bestuurder een vangrail, maar volgens een getuige bleef hij "als een bezetene" doorrijden. De rit eindigde op het Lage Weide Viaduct. Daar ramde hij meerdere auto's en een vangrail. De schade aan zijn auto was zo groot, dat hij niet meer verder kon.

GILLEND IN ZIJN AUTO

Toen de agenten bij de auto aankwamen, zat de bestuurder nog altijd in de auto. Hij was aan het gillen, sloeg op zijn stuur en zwaaide wild en agressief om zich heen. Hij luisterde ook niet naar de agenten die hem zeiden dat hij uit de auto moest komen.
Uiteindelijk hebben de agenten twee ruiten ingeslagen om de man onder controle te krijgen en om hem uit zijn auto te halen. In het voertuig lag een gebruikershoeveelheid harddrugs. Er is bloed bij hem afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed was.
Volgens de politie is het "een klein wondertje" dat er geen gewonden zijn gevallen. Uit een eerste evaluatie blijkt dat tenminste zeven auto's zijn geramd. Het kan zijn dat meer auto's schade hebben, maar dat nog niet iedereen zich heeft gemeld. De politie roept getuigen of mensen met schade op zich te melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.