RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners Amersfoortse flat zijn overlast spuugzat: "We zijn allemaal op"

1/2
AMERSFOORT - "Hoe kan het dat wij na al die tijd hier weer staan en ik als moeder aan u moet zeggen: Help!" Het zijn de woorden vanmiddag van een vrouw, voor de ingang van een appartementencomplex in Amersfoort-Schothorst. De woorden van Anneke Steenkamp zijn gericht aan de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius, die met de bewoners in gesprek is over de brand vannacht aan de Paladijnenweg.

De bewoners zijn zichtbaar geëmotioneerd. De brand is namelijk geen incident. Sinds er in de flat zo'n 15 mensen met psychische problemen zijn gaan wonen, zijn er vaker problemen geweest, zeggen ze. Bedreigingen. Dealen. Poging tot brandstichting.

Steenkamp vervolgt: "Wij hebben niet het gevoel dat we begrepen worden. Omdat dit de zoveelste keer is dat zoiets plaatsvindt, in hetzelfde flatgebouw. Wij zijn al twee jaar aan het bellen over de mensen in dit gebouw en tot nu toe gebeurt er voor ons helemaal niets. Het lijkt net of iedereen zijn handen er vanaf trekt."

 Bolsius: Bolsius: "Een gemakkelijke oplossing kan ik niet beloven" | Foto: RTV Utrecht / Dennis van Ommeren

Bolsius doet zijn best om geruststellende woorden te spreken. Hij krijgt een rondleiding door het gebouw en een van de appartementen. Maar verlossende woorden heeft hij niet. En dat is ook lastig, omdat de gemeente niet alle bekende informatie mag delen met de bewoners. "Een gemakkelijke oplossing kan ik u niet beloven", zegt hij temidden van zo'n tien bewoners. "Maar wat ik u wel kan beloven, is dat we er mee bezig zijn."


De bewoners zeggen er geen genoegen meer mee te nemen. "We zijn allemaal op, de emoties zitten enorm hoog. Maar we gaan niet loslaten, want dit is zo belangrijk voor ons, voor onze veiligheid."

De brand vannacht brak rond 1.30 uur uit. Vandaag zijn er noodreparaties uitgevoerd aan het appartement, maar de schade is groot. Bewoonster Anneke Steenkamp hoopt voor de veiligheid van haar zoon dat ze weg kan uit het complex. Maar de middelen ontbreken. Aan de andere kant is ze strijdbaar en hoopt ze dat het toch lukt met de medebewoners tot een oplossing te komen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -