Utrecht krijgt meer geld voor aanpak radicalisering, Amersfoort minder

© ANP
UTRECHT - Utrecht krijgt ruim 900.000 euro voor de aanpak van radicalisering. Ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Wouter Koolmees (Sociale Zaken) hebben geld verdeeld over gemeenten die plannen hebben ingediend om radicalisering te voorkomen en geradicaliseerde personen aan te pakken.
In totaal zegden de ministers aan twintig gemeenten 7 miljoen euro toe. Het hoogste bedrag, ruim 1 miljoen euro, gaat naar de gemeente Den Haag. Na Den Haag volgt Utrecht. In de provincie heeft ook Amersfoort geld gekregen, te weten ruim 144.000 euro.
De plannen zijn vooral gericht op het vergroten van de kennis van hulpverleners en de ondersteuning van de omgeving van radicaliserende jongeren. Daarnaast ligt de nadruk op de opbouw van netwerken met sleutelfiguren en het versterken van de rol van onderwijs bij signalen van mogelijke radicalisering.
Gemeenten komen sinds 2016 in aanmerking voor deze zogeheten versterkingsgelden. Het is onderdeel van de brede aanpak van terrorisme door de NCTV.
Vorig jaar kreeg Utrecht bijna 820.000 euro en Amersfoort 198.000 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.