Bewoner afgebrande woning Amersfoort aangehouden: "Blij dat het wordt opgepakt"

Archief.
Archief. © Keistadnieuws
AMERSFOORT - De politie heeft een 36-jarige man aangehouden die gisteren mogelijk zijn eigen woning aan de Paladijnenweg in Amersfoort in brand heeft gestoken. De verdachte wordt verhoord op het politiebureau.
De brandweer werd rond middernacht opgeroepen naar het Rederijkerspad. De brand was snel onder controle, maar de situatie was zo ernstig dat niemand meer naar binnen mocht, meldden omstanders. De woning is inmiddels onbewoonbaar verklaard.
De bewoners van de flat uitten gisteren hun zorgen over de reeks incidenten de afgelopen twee jaar. Sinds er in de flat zo'n vijftien mensen met psychische problemen zijn gaan wonen, zijn er vaker problemen geweest: bedreigingen, dealen en poging tot brandstichting. Dat vertelden de bewoners tegen RTV Utrecht gisteren. "Wij hebben niet het gevoel dat we begrepen worden."

HANDEN ER VANAF TREKKEN

Een delegatie bewoners van de flat ging gisteren in gesprek met de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius. Volgens bewoonster Anneke Steenkamp zijn ze al twee jaar aan het bellen over de mensen in het gebouw. "Het lijkt net of iedereen zijn handen er vanaf trekt."
Steenkamp is blij dat het nu opgepakt wordt, maar van opluchting is echter nog geen sprake. Er zijn namelijk nog meer mensen die voor overlast zorgen. "We zijn nog steeds teleurgesteld dat het zover heeft kunnen komen dat iemand brand sticht in zijn eigen woning", aldus Anneke Steenkamp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.