Teller Serious Request in TivoliVredenburg op bijna half miljoen euro

Rapper Donnie waagt zich in TivoliVredenburg aan de loopband
Rapper Donnie waagt zich in TivoliVredenburg aan de loopband © 3FM/ Twitter
UTRECHT - In de eerste 24 uur van 3FM Serious Request is 432.848 euro opgehaald voor het Rode Kruis. Dat is bekendgemaakt in Utrecht, waar in TivoliVredenburg het zenuwcentrum van de actie zich bevindt.
Voor het eerst pakt 3FM de actie anders aan. Tijdens eerdere edities gingen dj's een Glazen Huis in, terwijl ze verzoeknummers draaiden en zelf niet aten. Dit jaar is er geen Glazen Huis meer maar lopen drie dj-duo's door het land, onder de noemer De Lifeline. Ze zullen op kerstavond in Utrecht aankomen.
Serious Request begon in 2004 in Utrecht met Giel Beelen, Wouter van der Goes en Claudia de Breij. In totaal is in de loop der jaren 100 miljoen euro opgehaald met Serious Request. De opbrengst laat de laatste jaren echter een dalende lijn zien.
Zendermanager Sharid Alles is tevreden met hoe de actie tot dusver verloopt. "Het begint aan te slaan. In elk dorp waar de dj's aankomen worden ze telkens weer enthousiast ontvangen." Ze had al rekening gehouden met een eerste tussenstand van ruim 4 ton. "Wij zien dit als een eerste editie. De eerste versie van het Glazen Huis was ook niet direct een doorslaand succes. We zijn aan het bouwen en daarnaast moeten we reëel zijn: 3FM is niet meer de grootste zender", aldus Alles.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.