Bewoners Stichtse Vecht kunnen zelf anti-vuurwerkborden plaatsen

Archief.
Archief. © Pixabay
STICHTSE VECHT - Het is weer bijna het einde van het jaar en dus tijd voor vuurwerk. Om overlast van alle harde knallen te voorkomen, worden er vanaf vandaag stevige, plastic borden langs de straat in de gemeente Stichtse Vecht geplaatst met de tekst: "Graag hier geen vuurwerk afsteken."
Burgemeester Yvonne van Mastrigt hoopt dat burgers op deze manier met elkaar in gesprek gaan over waar wel en waar geen vuurwerk afgestoken kan worden. "Buren kunnen met elkaar een afspraak maken of er bij hun voor de deur wel of geen vuurwerk afgestoken mag worden. Als ze dat niet willen, komt er een bord in de tuin en worden andere bewoners vriendelijk verzocht zich te houden aan de afspraken", aldus Mastrigt.
De borden zijn van plastic en komen in de lichtblauwe kleuren van de gemeente Stichtse Vecht. Mensen die een bord komen ophalen, krijgen er ook een ti-rep bij het vast te maken aan een lantaarnpaal of hek. Na de feestdagen moeten de borden weer worden ingeleverd op het gemeentehuis.

ZELF OPHALEN

Er zijn slechts 35 felgekleurde borden beschikbaar. Dit komt omdat de gemeente deze actie dit jaar voor het eerst organiseert en nog geen zicht heeft op hoeveel mensen er daadwerkelijk een bord in de voortuin willen.
"Mensen moeten zelf overleggen of ze wel of geen vuurwerk voor de deur willen hebben"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.