Busje komt zo, of toch niet? Infoborden bushaltes onbetrouwbaar

© u-ov.info
UTRECHT - De informatie op digitale informatieborden bij bushaltes in de stad Utrecht klopt vaak niet. Dat melden meerdere reizigers. De borden geven niet de juiste tijd aan, maar ook de vertrektijden van de bussen kloppen vaak niet.
De provincie is verantwoordelijk voor de borden en erkent dat de borden onbetrouwbaar zijn, na vragen van RTV Utrecht. Volgens hen doen de problemen zich vooral op en rond Utrecht Centraal voor. "Daar worden de tijden niet altijd goed geregistreerd, omdat er problemen zijn met de GPS-dekking onder de stationshal. De systemen weten dan niet precies waar de bussen zich bevinden", aldus een woordvoerder.
Reizigers melden ook bij een groot aantal andere haltes problemen, waaronder de Slotlaan en Majellapark. Een van de passagiers schreef: "Sowieso klopt bij het Majellapark de tijd niet, dus bijvoorbeeld om 08.00 uur 's ochtends staat er op het bord dat het 14.48 uur is. Maar ook de vertrektijden kloppen niet. Soms staat er dat een bus over 18 minuten komt terwijl hij dan na twee minuten al komt aanrijden."
Volgens de provincie zouden de problemen bij halte Majellapark ook veroorzaakt kunnen worden door de GPS-problemen. "Als de bussen op deze halte die van Utrecht CS komen even van de radar verdwenen zijn, dan kan dat de voorspelde aankomsttijd bij de halte onbetrouwbaar maken."
De provincie is bezig met een nieuw systeem voor de borden. Begin 2020 worden alle borden vervangen. De huidige borden staan er al bijna tien jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.