Mijlpaal voor A27: minister tekent voor verbreding van Houten naar het zuiden

© Rijkswaterstaat
HOUTEN - Na jaren praten, overleggen en lobbyen gaat het echt gebeuren: de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder in Brabant. Gisteren zette verkeersminister Van Nieuwenhuizen haar handtekening onder het tracébesluit en dat betekent dat de aanbesteding en uitvoering van het project kan beginnen.
Het Rijk wil over vier jaar beginnen met het verbreden van de snelweg. De A27 krijgt in beide richtingen drie rijstroken en op het grootste gedeelte van de route komt ook een spitsstrook.
De bestaande Hagesteinsebrug, Merwedebrug en Keizersveerbrug worden geheel vervangen door nieuwe bruggen. De Houtensebrug wordt gerenoveerd en verbreed. Verder wordt er stil asfalt gebruikt en komen er op veel plekken geluidsschermen, waar aan beide kanten planten en bomen voor worden gezet.

HISTORISCH BESLUIT

Ondernemersverenigingen spreken van een historisch besluit. "Zelden wordt er zo'n lang stuk autosnelweg verbreed waarbij ook drie grote nieuwe bruggen worden gebouwd en een vierde gerenoveerd."
De ondernemingsverenigingen hebben lang aangedrongen op de verbreding van de weg. Volgens hen lijdt het bedrijfsleven jaarlijks 25 miljoen euro schade door files op het traject.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.