Houtens raadslid Steehouwer stapt op

© ITH / Google Maps / RTV Utrecht
HOUTEN - Raadslid Paul Steehouwer van Inwonerspartij Toekomst Houten stapt op. Dat schrijft de partij op haar website. Steehouwer heeft een nieuwe baan in Drenthe gevonden en moet daarvoor verhuizen. "Ik ga een mooie nieuwe uitdaging tegemoet, maar de afstand is te groot voor mij om te bereizen."
Helemaal weg uit Houten gaat Steehouwer overigens niet. Hij blijft als bestuurslid bij de partij betrokken. Mark Honkoop zal de plaats van Paul Steehouwer in de gemeenteraad gaan innemen. Honkoop was eerder met Willem Zandbergen één van de onderhandelaars tijdens de coalitiebesprekingen. Dat leverde overigens geen plek in het college op. 
Steehouwer is nog niet zo lang betrokken bij ITH. Voorheen was hij politiek actief namens D66 in Houten, maar daar vertrok hij met ruzie. Door het partijbestuur werd hij kort voor de gemeenteraadsverkiezingen namelijk gepasseerd als lijsstrekker omdat hij politiek gezien een "te groot risico" was. Lang werd niet duidelijk wat er aan de hand was. Het zou om een "kwestie in de privésfeer gaan". Uiteindelijk bleek de reden een hoog oplopend conflict met zijn buren over een houtkachel in zijn tuin.
ITH zag wel heil in een samenwerking en nadat zijn lidmaatschap van D66 was opgezegd, sloot hij zich bij de partij van vader en zoon Zandbergen aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.