RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat wil meer strijd tegen Ajax

1/6
UTRECHT - FC Utrecht zal zondag tegen Ajax meer strijd moeten leveren dan in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Dat zei trainer Dick Advocaat in de persconferentie voorafgaande aan de wedstrijd tegen de Amsterdammers. "Zij zijn beter dan wij, als we wat willen moeten we mannelijk voetballen. Dat deden we niet tegen Feyenoord."

We moeten mannelijker spelen dan tegen Feyenoord


Advocaat zal weinig veranderen aan zijn opstelling. "Na één mindere wedstrijd moet je niet meteen gaan veranderen. We zitten niet in een dip, daarvoor is deze selectie te sterk", aldus de Utrecht-trainer. Zijn elftal is qua blessures ongeschonden uit de bekerwedstrijd tegen Feyenoord gekomen.

Of Jean-Christophe Bahebeck, die in de Kuip na langdurig blessureleed als invaller zijn rentree maakte, tegen Ajax in actie zal komen wilde Advocaat niet zeggen. "Hij liet zien dat hij goed kan voetballen, maar hij speelde voor zichzelf, niet voor het team." De Utrecht-trainer toonde daar overigens begrip voor. "Ik kan me dat goed voorstellen, als je zolang niet gespeeld hebt."

"Bahebeck moet laten zien dat hij de spits is voor FC Utrecht"


 "We richten ons met hem op na de winterstop. Hij is nu fysiek nog niet klaar", zegt Advocaat. "Na de winterstop gaan we zien of hij de spits is voor FC Utrecht."

Over de wedstrijd tegen Ajax is hij duidelijk. "Tegen Ajax en Feyenoord hoef je als trainer niet zoveel te doen. Dat zijn ze vanzelf gemotiveerd. En als Ajax net zo gemotiveerd is als wij, zijn zij beter." Advocaat wuift zijn voorganger Erik ten Hag alle lof toe. "Ik weet niet hoe hij werkt, maar zijn resultaten zijn goed. En daar moet je op worden beoordeeld."

"Ten Hag doet het uitstekend"


Een paar weken geleden liet Advocaat nog weten dat hij er in de winterstop versterkingen bij wilde hebben. Op de vraag of hij dat nog steeds wil, stelde de Hagenaar dat hij daar tijdens het trainingskamp op terug zal komen. "Dan zal ik wel een kopje koffie met Van Seumeren gaan drinken. Als hij dan een goed humeur heeft, ga ik het aankaarten."

"Als hij een goed humeur heeft, hebben we het erover"


Al met al kan Advocaat al voor de wedstrijd tegen Ajax terugblikken op een goede seizoenshelft met FC Utrecht. "We wilden naar boven en dat is gelukt."

Advocaat evalueert


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -