Razend populair Utrechts schaakspel binnen no time uitverkocht

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Vertrekkend VVD-raadslid André van Schie wordt platgebeld door vrienden, kennissen en oud-bekenden. Zijn afscheidscadeau, een schaakbord met alle boegbeelden van Utrecht, is namelijk razend populair. Veel mensen proberen het collector's item te bemachtigen.
Verzetsheldin Trijn van Leemput is de koningin, paus Adrianus heeft de rol van loper en een leger van Nijntjes doet dienst als pion. En de koning? Die is uiteraard vervangen door de Utrechtse Domtoren.
Maar helaas voor alle geïnteresseerden is het schaakspel behoorlijk exclusief. Van Schie is er al helemaal doorheen. De opbrengsten van de verkochte spellen gaan naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Het bijzondere Utrechtse schaakspel is al helemaal uitverkocht
"Ambtenaren, mensen uit de politiek, mensen van belangenverenigingen; ze weten me allemaal goed te vinden en nu dus ook", aldus Van Schie. "Het loopt echt storm, daar ben ik heel blij mee."
Uiteindelijk hoopt het vertrekkend raadslid met dit spel een boodschap over te brengen. "Wees zuinig op onze stad. Zorg goed voor onze inwoners en heb ook een beetje plezier met elkaar." Maar het allerbelangrijkste? "Laat de Dom niet omvallen!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.