Stadsbus We Gaan Ze Halen weer op weg na panne

De bus waarmee de actiegroep is gaan rijden.
De bus waarmee de actiegroep is gaan rijden. © We Gaan Ze Halen
UTRECHT - De stadsbus die vanochtend vanuit Utrecht is vertrokken naar Athene om asielzoekers op te halen, is na eerdere panne weer op weg naar zijn bestemming. De bus had te kampen met een gesprongen luchtleiding.
Het voertuig werd naar een garage gebracht in Eindhoven. Op Twitter hield de groep de moed erin. "Daar een reparatie en gaan! We gaan ze halen, sowieso", aldus We Gaan Ze Halen in het bericht.
De activisten zijn onderweg naar Griekenland om daar 150 asielzoekers die in vluchtelingenkampen zitten op te halen en mee te nemen naar Nederland. "Er is daar sprake van een humanitaire ramp", zegt de actiegroep.
Staatssecretaris Harbers, die gaat over het asielbeleid, waarschuwt de activisten dat ze niet op eigen houtje 150 asielzoekers uit Griekenland naar Nederland moeten halen. Volgens Harbers is het strafbaar om mensen zonder verblijfsrecht illegaal te vervoeren; het is dan mensensmokkel.

HUMANITAIRE RAMP

De actiegroep zegt dat ze zelf geen interesse hebben om zonder toestemming mensen mee te nemen. Volgens hen zitten de asielzoekers in Griekenland daar zonder perspectief in een kamp, waar sprake is van een humanitaire ramp.
"We gaan in Athene alleen op de deur kloppen. We spreken de minister, doen daar een urgent verzoek en dan horen we het antwoord wel," zegt Voorberg. "We willen als burgers niet duimendraaien."
Het is nu nog maar de vraag of de bus weer richting Griekenland kan vertrekken. Vanochtend vertrokken de activisten in ieder geval met goede moed richting het zuiden.
We Gaan Ze Halen op weg naar Griekenland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.