Verhuizing mariniers uit Doorn opnieuw vertraagd

© RTV Utrecht
DOORN - De verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen loopt opnieuw vertraging op. Het gaat om minstens zes maanden.
Het ministerie praat met vertegenwoordigers van het personeel over de voorgenomen verhuizing. Omdat dit overleg nog niet is afgerond wordt de gunning van de bouw-voorbereidende werkzaamheden zoals de sanering van grond opgeschort tot 1 juli, staat in een brief aan de Tweede Kamer.
Er is veel weerstand bij de mariniers om te verhuizen van Doorn naar de Zeeuwse stad. Uit een WOB-verzoek van RTV Utrecht bleek eerder dit jaar dat 68 procent van de mariniers zegt weg te gaan bij het Korps als de verhuizing doorgaat.
Verantwoordelijk staatssecretaris Barbara Visser van Defensie houdt tot dusverre vast aan de verhuizing. Maar in de Tweede Kamer zijn twijfels, onder andere bij coalitiegenoot D66. Ingewijden sluiten niet uit dat er opnieuw naar het besluit wordt gekeken.
In 2012 is het besluit genomen om de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne in Vlissingen te bouwen. Toen was het plan dat het medio 2017 in gebruik zou worden genomen, maar eerder dit jaar was dat al verschoven naar 2022.

TIJDLIJN

RTV Utrecht houdt een tijdlijn bij over alle perikelen rondom de verhuizing van de marinierskazerne. Ook is alles uiteengezet in een terugblik op het jaar 2018.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.