Bas (12) speelt enorm bedrag bij elkaar voor Diabetes Fonds

© Guus van de Wetering
UTRECHT - De 12-jarige Bas Schipper uit Veendam is bezig een gigantisch bedrag te verdienen voor het Diabetes Fonds. De tiener bespeelt vandaag alle stationspiano's in Nederland en wilde daarmee 5.000 euro ophalen. De teller ging even na 20.30 uur voorbij de 30.000 euro, geschonken door ruim 1600 donateurs.
Schipper is vanochtend om 6.00 uur begonnen aan een rondreis langs alle treinstations waar een piano staat die door iedereen mag worden bespeeld. De actie moet geld opleveren voor de bestrijding van diabetes.

ZUSJE

De tiener draagt de rondreis voor het Diabetes Fonds op aan zijn zusje Laura. "Zij heeft diabetes type 1 en ik hoop met het geld dat ik via deze actie ophaal ervoor te zorgen dat mijn zusje en alle andere mensen die diabetes hebben misschien wel kunnen genezen."
Bas Schipper en zijn zusje Laura.
Bas Schipper en zijn zusje Laura. © Privéfoto
De piano's staan op zestien treinstations. Schipper begon zijn muzikale treinreis vanmorgen in Maastricht en hoopt rond 00.30 uur op station Groningen de laatste noten te spelen. Om 15.18 uur was hij op Utrecht Centraal. Daar was ook burgemeester Jan van Zanen aanwezig om hem aan te moedigen. Op dat moment had de jonge pianist zijn doelbedrag al ruimschoots binnen.

RECORD

In Zwolle wordt Schipper vanavond om 21.10 uur begeleid door Hans Jansen. Hij deed eerder dit jaar een soortgelijke poging, die mislukte door een kapotte trein. Daardoor moest hij in mei station Enschede overslaan.
Het is tot nu toe één persoon gelukt alle zestien piano's in een dag te spelen: vorige maand slaagde Ernesto Dennis uit Hilversum erin alle instrumenten langs te gaan in 19 uur en 15 minuten. Bas Schipper hoopt dat record met een uur aan te scherpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.