Metaalwerkers gaan dag voor kerst opnieuw staken in Bunschoten

Beelden van de vorige staking.
Beelden van de vorige staking. © Timo Anceaux
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Medewerkers uit de metaalsector gaan vandaag en morgen opnieuw staken. Ze willen een betere cao en leggen daarom het werk een dag voor kerst neer. De staking begint vanavond om 23.00 uur en zal tot kerstavond duren.
Het gaat in onze provincie om medewerkers van Voestalpine (Polynorm) en Flamco uit Bunschoten. Dat blijkt uit een brief van CNV Vakmensen. Mensen die naar de staking komen en voor de 24 december al een vrije dag hadden opgenomen, kunnen deze inleveren. Mensen die lid zijn van de vakbond krijgen dan een stakingsuitkering.
De reden van de staking is onder meer een loonsverhoging, vaste banen voor jongeren en uitzendkrachten en een beter pensioen. De medewerkers worden verzocht zich te verzamelen aan de Kronkels in Bunschoten.
De vakbond dreigt met langere stakingen als de coa niet worden verbeterd. Die gaan vermoedelijk in januari plaatsvinden. Het is niet de eerste staking in de metaalindustrie. Eerder dit jaar legden medewerkers ook al het werk tijdelijk neer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.