Honderd kerstbomen voor gescheiden ouders

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
AMERSFOORT - Bewoners van het Parentshouse in Amersfoort hebben vandaag een gratis kerstboom gekregen. Een scheidingsbemiddelingsbureau deelde in totaal afgelopen maand honderd bomen uit aan gescheiden vaders. 
Nour krijgt een kerstboom
Scheidingsbemiddelaar Monique Prins denkt dat de kinderen van scheidende ouders wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. "De kinderen hebben het vaak moeilijk, scheiden is een emotioneel traject. Vooral rond de feestdagen, die eigenlijk leuk zouden moeten zijn is het voor deze groep lastig."
"We willen die kinderen een extra lichtje geven", vertelt Prins. "Kerst is een feest waar je met elkaar een terugblik hebt op het jaar en ook weer vooruit kijkt. Dat ligt in deze situatie wel gevoeliger. Om ze wat extra energie te geven hebben we honderd bomen weggegeven. Daarom zeggen we: honderd bomen, honderd dromen."

PARENTSHOUSE

De honderste boom is vandaag uitgedeeld aan bewoners van het Parentshouse is Amersfoort. In dit huis kunnen ouders die moeten verhuizen vanwege een scheiding tijdelijk wonen. Zo kunnen ze in de buurt van hun kinderen blijven wonen. Het Parentshouse zorgt voor een rustige omgeving waar kinderen hun vader of moeder op eigen gelegenheid kunnen bezoeken.
Per jaar horen volgens de scheidingsbemiddelaar zo'n 70.000 kinderen dat hun ouders gaan scheiden. Voor ouders die niet direct een gepaste woning kunnen vinden zorgt het Parentshouse voor een rustige omgeving. "Doordat wij dit bieden, is er tijdens het proces van scheiden iets minder druk. Want als je vechtende mensen onder één dak zet dan loopt de druk in de ketel op", zegt Rolinka Klein Kranenburg van de stichting.
"De kerstboom, het gebaar van de scheidingsbemiddelaar Zorgeloosch Scheiden, is echt superlief. Om te laten zien dat je niet helemaal alleen staat maar dat er mensen aan je denken. En dat je in de vaart der volkeren ook meeviert met dit mooie feest."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.