RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Topdrukte bij de slager: "Dit is de mooiste tijd van het jaar"

1/5
PROVINCIE UTRECHT - Met de Kerst voor de deur is het topdrukte bij de slagers. Zo ook bij keurslager Rob Pouw in Soest. Onze verslaggever ontdekte dat gourmetten nog steeds het populairst is. En dat vlees eten ondanks de vegetarische tendens nog altijd zeer populair is.

"We zijn heel druk", zegt Rob maandagochtend terwijl hij achter de toonbank staat. "Qua klanten valt het tot nu toe nog mee, maar ook dat gaat vandaag beginnen." Veel mensen hebben namelijk een bestelling geplaatst. En die komen ze vandaag ophalen bij de winkel in Soest-Zuid.

Gourmetten is nog altijd het meest populair volgens Rob. "Maar ook grote stukken vlees voor de winterbarbecue worden veel gekocht, bijvoorbeeld tomahawk."

In de winkel aan de Soesterbergsestraat staat een heel peloton aan personeel. Maar stress hebben de medewerkers volgens Rob niet. Rob: "Als iedereen z'n best doet en normaal blijft doen, is het de mooiste tijd van het jaar."

Verslaggever Robert Jan Booij kijkt mee in de keuken van de slager.


ROLLADE BEREIDEN
De rollade is ook een gewild object, ontdekt Radio M Utrecht-verslaggever Robert Jan Booij. Rob omschrijft het desondanks als 'een moeilijk stukje vlees'. "Veel mensen vragen zich af hoe lang ie in de pan moet, maar wij leggen alles uit." Zijn vrouw Ceciel vult aan:†"Je neemt genoeg boter, laat 'm lekker bruin worden en blust daarna af met een klein beetje water. En afhankelijk van de dikte laten sudderen. Wij hebben 'm al lekker gekruid."

DRUKKER DAN OOIT
Onderzoek van de Wageningse universiteit wees onlangs uit dat steeds meer mensen vegetariŽr worden. Maar volgens Pouw en zijn medewerkers blijkt uit niets dat mensen tijdens de kerstdagen minder vlees eten. De bestellingen blijven binnenkomen en de rij voor de kassa wordt, naarmate de ochtend vordert, alsmaar langer.

RTV Utrecht vroeg shoppende Utrechters naar hun eetplannen.


Slager Gerrit Takke uit Utrecht speelt wel in op het toenemende vegetarisme.†"We merken dat binnen het gezin heel vaak ťťn of twee flexitariŽrs of vegetariŽrs zijn. We hebben daar een leuk assortiment voor en proberen dat ook uit te breiden."

Ik ben een slager. Dus ik doe er niet aan mee."
Slager Niels Brouwer

GEEN VLEESVERVANGERS
Collega Niels Brouwer, die een winkel heeft aan de Burgemeester Reigerstraat, merkt naar eigen zeggen dat mensen 'bewuster' eten.†"Ze kopen minder troep bij de Albert Heijn." Maar hij weigert vleesvervangers te verkopen.†"Ik ben een slager en dat blijf ik. Dat is m'n passie. Dus ik doe er niet aan mee."

"We merken totaal niet dat er steeds meer vegetariŽrs zijn."


 Veel klanten hebben hun vlees al besteld, en komen het vandaag alleen ophalen. Veel klanten hebben hun vlees al besteld, en komen het vandaag alleen ophalen. | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -