Weer bedreiging tegen Woerdense burgemeester Molkenboer

© Woerden TV
WOERDEN - Op een muur bij het Tournoysveld in Woerden staat een bedreiging aan het adres van burgemeester Molkenboer. In grote letters over een lengte van 15 meter staat de tekst: "Molkenboer oorlog 30 te gaan."
Volgens Woerden TV zou de tekst al sinds zaterdag op de muur staan. Er zijn al vaker bedreigingen geschreven. Tot nu toe is er niemand voor aangehouden.
Bedreiging aan adres burgemeester Woerden
De gemeente Woerden wil niet reageren. De politie onderzoekt de zaak. Na een toename van het aantal autobranden in de gemeente, surveilleert de politie vaker. "We zijn erg alert, maar we kunnen niet alles zien en we kunnen nooit op alle plekken tegelijk zijn", zegt een politiewoordvoerder tegen RTV Utrecht. "We doen daarom een beroep op Woerdenaren om ook extra alert te zijn." 
Het is niet de eerste keer dat de burgemeester van Woerden op deze manier bedreigd wordt. Eerder stond op straat "Molkenboer, aftreden of dood." Er werd toen een verband gelegd met de georganiseerde drugscriminaliteit, maar de daders zijn nooit gevonden.
Waar de tekst "30 te gaan" naar verwijst is onduidelijk. Wel zijn er de laatste tijd veel autobranden geweest in Woerden. Toen werd ook de tekst "Oorlog'' op straat gekalkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.