3FM haalde dit jaar 1,3 miljoen euro op met Serious Request

3FM haalde dit jaar 1,3 miljoen euro op met Serious Request
3FM haalde dit jaar 1,3 miljoen euro op met Serious Request © ANP
UTRECHT - De eindstand van Serious Request van 3FM dit jaar is 1,3 miljoen euro. Dat maakte de zender maandagavond bekend in de Ronda-zaal van TivoliVredenburg. Het geld van de inzamelingsactie gaat naar het Rode Kruis.
De opzet van Serious Request was dit jaar helemaal anders. De zender nam afscheid van het Glazen Huis en stuurde in plaats daarvan drie dj-duo's wandelend door het land. De dj's bezochten daar inzamelingsacties voor het goede doel terwijl ze radio maakten. Vandaag waren de dj's in de provincie Utrecht te bewonderen.
In totaal lieten de dj's in een week tijd in 122 dorpen en steden hun gezicht zien en legden ze samen 500 kilometer af. Daarmee zamelden ze 1.308.889 euro in. Dat wordt door het Rode Kruis gebruikt voor drie verschillende doeleinden: reanimatiecursussen en AED's, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.
3FM haalde dit jaar 1,3 miljoen euro op met Serious Request
De actie eindigde zeven dagen na de start op Kerstavond in muziekpodium TivoliVredenburg in Utrecht. Daar is later ook nog een eindfeest met optredens van De Staat en de Amersfoortse zanger Blaudzun.
De opbrengst van dit jaar is minder dan die van 2017. Toen werd zo'n 5 miljoen euro opgehaald. Het jaar daarvoor was dat nog 9,2 miljoen. De opbrengst van deze laatste editie is de laagste sinds het eerste jaar van Serious Request in 2004. Toen werd negen ton opgehaald in Utrecht, waar Giel Beelen, Wouter van der Goes en Claudia de Breij vijf dagen lang op de Neude bivakkeerden.
3FM-dj's lopen door IJsselstein voor Serious Request
3FM-dj's lopen door IJsselstein voor Serious Request © AS Media

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.