Drukke supermarkten op eerste kerstdag: kerststol en gourmetvlees populairst

© RTV Utrecht
LEIDSCHE RIJN - Nog even een extra stokbrood, zo vers mogelijke vis en de laatste vergeten ingrediënten. Op eerste kerstdag is het een komen en gaan van mensen die toch nog even de supermarkt in schieten. Ieder jaar openen meer supermarkten op deze feestdag de deuren.
Voor het eerst geldt dat ook voor de Jumbo in Leidsche Rijn Centrum. "Je zag vanmorgen meteen dat er een groot aantal klanten meteen naar binnen kwam, dus je ziet dat er wel vraag naar is", vertelt filiaalmanager Bert Visser.
De mensen struinen langs de schappen. Veelal gezinnen en stellen lopen door de winkel. "Nog even snel iets halen wat mijn moeder lekker vindt", roept een vrouw terwijl ze gehaast de winkel inloopt.

WINKELS OPEN

De website openingstijden.nl verzamelde hoeveel supermarkten open zijn tijdens de kerstdagen. Op eerste kerstdag geldt voor de Randstad en de grote steden dat ongeveer de helft van alle supers open is. In de rest van Nederland gaat het om een kwart van de winkels.
Op tweede kerstdag zijn veel meer supermarkten open. Met 80 procent van de winkels die open is lijkt het wel een normale doordeweekse dag.

KERST

Supermarkten zijn al maanden met de kerstdagen bezig, zodat alles in de schappen ligt voor de kerstdiners thuis. Ook houden ze tot in detail bij wat ze verkopen. Bert Visser heeft nu dus een duidelijke beeld van wat mensen tijdens de feestdagen eten. "De kerststol en het gourmetvlees zijn populair. En de tapas-afdeling gaat ook enorm hard."
Supermarkten open met kerst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.