RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Reacties op overlijden Marc Witteman: "Een burgervader pur sang"

1/2
STICHTSE VECHT - Bewoners en bestuurders in Stichtse Vecht en mensen van buiten de gemeentegrenzen reageren bedroefd op het overlijden van burgemeester Marc Witteman.De steunbetuigingen en anekdoten stromen vandaag binnen.

Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt laat RTV Utrechtnamens de gemeente weten dat het overlijden van Witteman haar diep raakt. "De gemeente Stichtse Vecht verliest een burgervader pur sang, echt een burgemeester van formaat. We leven enorm mee met de familie, die juist op deze bijzondere dagen hun vader, hun broer, hun echtgenoot moet verliezen. Ik denk dat vanavond en morgenavond aan veel tafels van gezinnen in de gemeente, met heel veel warmte en heel veel liefde wordt teruggedacht aan deze bijzondere man, die harten gestolen heeft in Stichtse Vecht. We zijn gewoon een fantastische burgemeester kwijtgeraakt."

Waarnemend burgemeester Van Mastrigt over overlijden Witteman


De fractie van Lokaal Liberaal deelt eenanekdote uit 2015,van een bijeenkomst waarbij deburgemeester al snel na zijn aanstelling een onuitwisbare indruk achterliet. "We zouden gaan varen over de Vecht om vanaf het water ons mooie vechtdorp te gaan bekijken. Toen de datum naderde, waren de weersvoorspellingen bar slecht. Regen en wind. 'Wat wil je?', vroegen we hem. 'Verplaatsen naar een binnenactivititeit?' Het karakteristieke antwoord dat volgde: 'Welnee, gewoon door (laten) gaan!'"

BURGEMEESTERS
Collega-burgemeesters spreken massaal hun medeleven uit. Zoals Sjoerd Potters van buurgemeente De Bilt: "Mijn zeer gewaardeerde en bijzondere collega-burgemeester Marc Witteman is overleden. Ik wens familie en vrienden alle kracht, warmte en liefde toe om dit grote verlies te verwerken."

Pieter Broertjes van Hilversum heeft ook positieve herinneringen aan Witteman. "Ik heb jaren erg prettig met hem gewerkt in de politieregio Midden-Nederland. Een bijzondere collega (ook van PvdA-huize, die de fusiegemeente Stichtse Vecht uitmuntend heeft bestuurd."

Astrid Nienhuis van Heemstede laat weten: "Een fijne collega en mooi mens is heengegaan. Sterkte aan familie en vrienden." Erik Boog geeft als burgemeester van Diemen mee: "Mijn gewaardeerde collega is overleden. Rust zacht, Marc."

SOCIAL MEDIA
Op Twitter komen talloze reacties op het overlijden van Witteman binnen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -