RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kookclub Baarn behoedt ouderen voor eenzame kerst

1/5
BAARN - Een Baarnse kookclub heeft vandaag een kerstlunch geserveerd voor eenzame ouderen. De club wilde graag iets doen voor mensen die alleen zouden zijn met de feestdagen.

Ze trommelden een groep vrijwilligers op die kwamen helpen en pannenkoekenboerderij De Wildenburg in Baarn opende speciaal voor de gelegenheid de deuren. Ook was er een koor samengesteld en werden er kerstliedjes gezongen.

"Met vijf stellen vormen we een zogenaamde kookclub", vertelt Natalie van Urk. "Toen mijn man Erik dit idee opperde, wilden iedereen die kon komen helpen. Onze kinderen, vrienden, familie. Op een gegeven moment hadden we meer vrijwilligers dan genodigden."

In totaal waren er 30 ouderen te gast bij de kerstlunch.

Kerstlunch voor eenzame ouderen in Baarn


 Ouderen bij de kerstlunch in Baarn. Ouderen bij de kerstlunch in Baarn. | Foto: Caspar Huurdeman

BRANDWEER
In Huis ter Heide liet het Zeister brandweerkorps zien eveneens over kerstgeest te beschikken. De ploeg schonk koffie voor de bewoners van woonzorgcentrum Vredenoord. De bewoners leken het opperbest naar hun zin te hebben en maakten graag een praatje met hun onverwachte visite.

 In Huis ter Heide kwam de brandweer koffie schenken in het woonzorgcentrum. In Huis ter Heide kwam de brandweer koffie schenken in het woonzorgcentrum. | Foto: Menno Bausch

 De bewoners maakten graag een praatje met de visite. De bewoners maakten graag een praatje met de visite. | Foto: Menno Bausch


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -