Actiegroep We Gaan Ze Halen krijgt geen vluchtelingen mee

UTRECHT - Actiegroep We Gaan Ze Halen is niet geslaagd in haar missie om vluchtelingen uit Griekenland mee te nemen naar Nederland. De Griekse regering heeft niet gereageerd op het verzoek om in gesprek te gaan.
Dat zegt de organisator van de groep die vanuit Utrecht vertrok tegen de NOS. De activisten wilden 150 vluchtelingen die onder erbarmelijke omstandigheden in opvangkampen zitten, meenemen naar Nederland.
"Alle media hebben bericht over onze actie, maar het blijft doodstil van de kant van de Griekse regering", zegt Rikko Voorberg. "Ze lijken niet te willen reageren. Wat er wel is gebeurd is dat het onderwerp relocatie van vluchtelingen voor het eerst sinds lange tijd weer bovenaan de politieke agenda staat."
We Gaan Ze Halen vertrok afgelopen vrijdag met tientallen auto's en een oude verlengde stadsbus vanuit Utrecht. Staatssecretaris Harbers waarschuwde de activisten dat ze niet op eigen houtje 150 asielzoekers naar Nederland moesten halen. Dat zou mensensmokkel en dus strafbaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.