RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kerstluiaard geboren in Dierenpark Amersfoort

AMERSFOORT - Heuglijk nieuws uit DierenPark Amersfoort. Luiaard Amaka heeft een kerstkindje gekregen. De kersverse moeder liet haar jong ineens zien aan de dierenverzorgers.

Of het jonge diertje daadwerkelijk de titel 'kerstkindje' verdient is overigens niet helemaal duidelijk. De dierentuin weet namelijk niet precies wanneer het beestje geboren werd. Wel vinden ze het "een erg leuke verrassing zo rond de kerstdagen".

Nietálang geleden nam het luiaardvrouwtje afstand van haar oudere zoon, wat een teken kan zijn dat er een nieuw jong op komst is. "Wanneer een luiaard een kleintje verwacht, wordt het oudere jong uit huis gestuurd. Het mannetje woont nu verderop in het nachtdierenverblijf", legt verzorger Mirthe Wesbonk uit. "Nu heeft moeder Amaka alle tijd en aandacht voor het grootbrengen van de nieuwe aanwinst."

Het geslacht van de nieuwkomer is nog niet bekend. "Wij laten moeder en jong rustig bijkomen. Over een tijd zullen wij wat haren van het jong voor geslachtsbepaling onderzoeken. Je kunt het verschil tussen een mannetje of vrouwtje bijna niet zien, dus dat moet blijken uit de DNA-test", aldus Wesbonk. "Het belangrijkste is dat alles goed lijkt te gaan met moeder en jong."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -