Van Schie koning te rijk met opbrengst Utrechts schaakbord

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De opbrengst van het door VVD-politicus André van Schie ontworpen Utrechtse schaakbord heeft al zijn verwachtingen overtroffen. De winnaar heeft er op de veiling van Serious Request maar liefst 1250 euro voor stukgeslagen.
Van Schie offert zijn positie als raadslid in Utrecht op voor een rol als lijsttrekker in de Provinciale Staten. Als afscheidscadeautje liet hij 150 schaakborden ontwerpen. De stenen zijn allemaal bekende Utrechtse iconen, zoals de Dom en Nijntje. Vijftig sets gaf hij weg aan collega's, de rest verkocht hij binnen vijf uur uit via Twitter. De opbrengst daarvan gaat naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het UMC.
Het laatste exemplaar schonk hij aan de veiling van Serious Request. Daarbij boden de mensen flink tegen elkaar op. "We zijn verbijsterd, maar heel blij", vertelt Van Schie aan RTV Utrecht. "We hadden echt niet verwacht dat het zoveel op zou leveren. We waren al blij met een paar tientjes voor het goede doel. Als het dan naar 400 euro gaat ben je wel even heel stil. En nu 1250 euro voor het goede doel, echt fantastisch."
De winnaar van de veiling krijgt niet alleen het speciale schaakspel, hij mag ook een potje tegen Van Schie spelen bij de overdracht. Daarbij wordt ook nog eens een schaaltje bitterballen geserveerd.
Van Schie belt winnaar van schaakspelveiling

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.