Crowdfunding voor Josje: 28.000 euro voor aangepast busje

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
LEERDAM - Stilstaan langs de kant van de weg, het is veel automobilisten weleens overkomen. Een kapotte auto is voor iedereen vervelend, maar voor Josje Hillenaar uit Leerdam betekent het dat ze haar werk niet meer kan doen. Een vervangende auto heeft ze niet zomaar: Josje zit namelijk in een rolstoel en heeft voor haar werk een aangepast busje nodig.
Met één hand is Josje in staat deze aangepast bus te besturen. Met een joystick geeft ze gas, remt ze én stuurt ze. De knipperlichten bedient ze met haar hoofd. "Ik weet nog goed hoe lastig ik het had toen ik met mijn rijlessen startte. Het vergt namelijk een heleboel concentratie om met één hand de auto te besturen. Maar ik weet natuurlijk niet beter!"
Voor haar werk als jeugdzorgwerker moet ze veel langs bij mensen thuis. En daarvoor heeft ze dat speciale busje dan ook hard nodig. Probleem: de software is verouderd, waardoor de besturing en computer aan vervanging toe zijn.
Daar is geld voor nodig. Hoewel er wel wat wordt vergoed, blijft er nog een eigen bijdrage van in totaal 28.816 euro over. Om dat bedrag bijeen te krijgen, is Josje een crowdfundingsactie gestart. "We hebben binnen een week al meer dan een kwart binnengehaald, fantastisch! Ik ben heel dankbaar dat zoveel mensen zo mee willen helpen."
Josje hoopt 28.000 euro bijeen te krijgen, zodat ze haar werk in haar aangepaste bus kan blijven doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.