Verdachte (19) serie autobranden Nieuwegein nog steeds vast

© RTV Utrecht / Bernadette Keizer
NIEUWEGEIN - De 19-jarige vrouw die verdacht wordt van elf autobranden in Nieuwegein op 29 november en 1 december zit in afwachting van de rechtszitting nog steeds vast. De 15-jarige jongen die medeverdachte is, mag het proces thuis afwachten. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) vandaag aan RTV Utrecht weten.
De twee jongeren werden 1 december aangehouden, nadat een stel voetballende jongens een autobrand op de Titus Brandsmastraat ontdekten en de politie belden. Agenten konden de twee verdachten even later aanhouden.
Burgemeester Frans Backhuijs was blij met de oplettendheid van de inwoners van zijn stad. "Ik wil dan ook alle inwoners bedanken die afgelopen nacht alert zijn geweest en hebben gemeld. Er zijn diverse keren verdachte situaties gemeld. De politie is er vervolgens direct op afgegaan. Veiligheid is iets dat we samen bereiken: politie, gemeente en inwoners."
Het OM laat weten dat er nog niets te zeggen is over de motieven van de verdachten, omdat het onderzoek nog loopt. Het is nog onduidelijk wanneer de verdachten voor moeten komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.