Luikse markt in Jaarbeurs: "Alle hoekjes staan vol met spullen"

© Organisatieburo Van Aerle
UTRECHT - Wie voor het einde van het jaar nog wat bijzondere spulletjes in huis wil halen, kan vandaag terecht in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de zogeheten 'Luikse Markt' worden tweedehands spullen van de hand gedaan en daar is volgens de organisatie veel behoefte aan.
"We hebben veel meer aanvragen dan vorig jaar", vertelt organisator Eric van Aerle. "Dat komt misschien omdat mensen die eerder langskwamen dit jaar dachten: ik ga er dit jaar ook eens staan."
Van Aerle kreeg zelfs zoveel aanmeldingen dat hij op het laatste moment ruimte moest maken voor extra plaatsen. "Twee weken geleden zaten we nog op vijfhonderd meldingen, maar we hebben er extra plaatsen bij moeten maken tot 570, maar dan staan ook alle hoekjes vol met spullen."

POPULAIR

Handelaar Joyce Daams is een van de verkopers op de markt. Zij probeert in de Jaarbeurs op te vallen met haar specialiteit brocante. "Ik onderscheid me omdat ik veel koop in Frankrijk en België. Ik vind Franse spullen leuker omdat het meer kwaliteit heeft en vaak veel ouder is dan Nederlandse spullen."
Vooral de glazen stolpen zijn volgens haar populair bij het publiek. "Mensen kunnen daar namelijk iets mee, bijvoorbeeld er iets onder zetten", vertelt Daams. Maar ook Italiaanse spullen zijn gewild. "Denk aan de mooie kronen, de Mariabeelden en de ornamenten die met goud bekleed zijn."
De Luikse Markt gaat om 09.00 uur van start en duurt tot 16.30 uur vanmiddag. Een kaartje kost 5,50 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.
Handelaar Kees van Toorn druk aan het werk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.