Zaak beschieting Panoramapand in juni behandeld

© ANP
WOERDEN - Het proces over de aanslag op het redactieadres van weekblad Panorama, wordt op 20 en 21 juni behandeld. Dat werd vanochtend duidelijk tijdens een niet-inhoudelijke zitting. Richard Z. uit Woerden zit vast op verdenking van het coördineren van de beschieting.
Bij de aanslag in de avond van 21 juni van dit jaar, werd een antitankwagen gebruikt. Niemand raakte gewond. Behalve Z., zitten ook John P. uit Spijkenisse en Mike van den B. uit Rotterdam vast. De mannen zijn lid van de Woerdense motorclub Caloh Wagoh Main Triad, waarvan Z. president is.
De advocaten van de verdachten vroegen de rechter hun cliënten vrij te laten. Volgens hen zijn er onvoldoende redenen om ze na een half jaar nog langer in de gevangenis te houden. Het OM is het hier niet mee eens. Volgens de officier van justitie zijn er de afgelopen tijd juist nieuwe verdenkingen bijgekomen.
De rechtbank vraagt zich wel af of de personen in het pand in levensgevaar waren tijdens de aanslag. De advocaat van Z. twijfelt daar aan. Rechter willen daarover een NFI-deskundige horen tijdens de inhoudelijke behandeling.
De drie is onder meer poging tot moord in vereniging en verboden wapenbezit ten laste gelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.