Vijftien maanden celstraf voor ramkraak Woerdense kledingzaak

© Woerden TV
WOERDEN - Een 22-jarige man uit Amsterdam moet vijftien maanden de cel in. In 2016 pleegde de man samen met een medeverdachte een ramkraak bij kledingwinkel Falcon Fashion in Woerden.
De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De 21-jarige medeverdachte uit Amsterdam is in augustus van dit jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 9 maanden en een taakstraf van 240 uur voor zijn rol bij de ramkraak.
De twee mannen reden met een gestolen Jaguar meerdere keren tegen de pui van de kledingwinkel aan de Voorstraat. Het was de vijftiende keer dat de kledingwinkel werd getroffen. Bij de ramkraak namen de daders jassen mee.
Kort daarna kwam het duo in botsing met de politie, waarop ze op de vlucht sloegen. De 22-jarige man uit Amsterdam wist in het zicht van de politie te ontsnappen. De 21-jarige medeverdachte uit Amsterdam werd aangehouden toen hij in de buurt over het spoor liep.

INBRAAK DIEZELFDE NACHT

De twee bleken ook betrokken te zijn bij een inbraak in een woning aan de Singel in Woerden, diezelfde nacht. In dat huis waren sportschoenen gestolen. In de brandgang achter die woning zijn schoenen een petje en handschoenen achtergelaten. Op het petje is het DNA-spoor van de 22-jarige man aangetroffen.
Verder blijkt uit het onderzoek dat de 22-jarige man voorafgaand aan de ramkraak veelvuldig telefonisch contact heeft gehad met de medeverdachte.
De twee mannen hebben volgens de rechter "een enorme schade aan het pand en de inboedel aangericht". Ook de door hen gebruikte auto is total loss.

GEEN VERANTWOORDELIJKHEID

De rechter heeft in de strafbepaling meegenomen dat de 22-jarige man "op geen enkel moment verantwoordelijkheid voor zijn handelen heeft genomen". Uit zijn strafblad blijkt dat hij eerder is veroordeeld voor strafbare feiten, waaronder vermogensdelicten. Bovendien liep hij in zijn proeftijd en moet hij daarom nog een voorwaardelijke celstraf van 73 dagen uitzitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.