Kort nieuws: Sybrand Niessen naar MAX

REGIO - Televisiepresentator Sybrand Niessen uit Breukelen stapt over van RTL naar MAX. Voor de ouderenomroep zal hij een nieuw consumentenprogramma over vakanties presenteren. In Groeten van MAX, vanaf 23 juni te zien op Nederland 1, lost Niessen vakantieleed op.
* De politie in Culemborg heeft dit weekend vier pubers uit de kerktoren aan de Markt gehaald. De drie jongens en een meisje waren tot zo'n veertig meter hoogte in de steigers geklommen. Ze weigerden naar de politie te luisteren, waarop een hoogwerker van de brandweer werd ingezet.
* In Baarn en Soest worden vandaag twee beelden van Koningin Juliana onthuld. Via een publieksactie werd een aantal jaar geleden geld ingezameld voor de beelden. De sculpturen zijn gemaakt door de Baarnse kunstenares Nieneke Lamme.
* De Hollandhaven in Nieuwegein wordt de komende tijd opgeknapt. Het gaat om het gebied tussen de Marconibaan en de Weg van de Binnenvaart. De opknapbeurt is hard nodig omdat de wegen in slechte staat zijn.
* In Eemnes worden zeven platanen verplaatst. De bomen staan nu rond basisschool De Zuidwend aan de Raadhuislaan en komen bij de voetbalvelden aan de Noordersingel. Het is een ingrijpende operatie die nodig is om ruimte te maken voor zorgwoningen. De verplaatsing gaat twee dagen duren.
* In het centrum van Utrecht heeft een meisje van 18 dit weekend stennis lopen schoppen. Ze was dronken en volledig buiten zinnen. De politie heeft haar met moeite kunnen aanhouden. Ze heeft in de cel haar roes uitgeslapen.
* De politie heeft in de Utrechtse Augusto Sandinostraat een hennepkweker op heterdaad betrapt. De man was aan het oogsten in zijn thuisplantage, die voor enorme stankoverlast in de buurt zorgde. De 44-jarige Utrechter is aangehouden. Ook een 32-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Utrecht moesten mee naar het bureau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.