RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Opfriscursus voor ouderen met rijbewijs: "Alle informatie duizelt"

1/2
WOERDEN/WOERDEN - In de afgelopen vijftien jaar is40 procent van de verkeersregels veranderd. Voor veel ouderen is dat een reden om een opfriscursus te doen. Bijvoorbeeld Tini van der Zouw uit Woerden. Ze heeft al 57 jaar haar rijbewijs. Ervaring zat, zou men denken. Maar af en toe is ze toch wat onzeker op de weg.

Om die reden vond ze het verstandig om mee te doen aan de opfriscursus. "Mijn dochter zei weleens: 'mam, je rijdt te dicht langs te rand'. Dus toen ik over deze cursus las in de krant dach ik: 'doen!'."

De voornaamste reden dat veel ouderen moeite hebben met de nieuwe regels, is omdat ze nauwelijks aanpassen. "Daarom worden ze onzeker", zegt Erwin Veenboer van Veilig Verkeer Nederland. "Ze noemen langzamer rijden dan ook wel veiliger. Maar voorzichtig is niet altijd veilig. Daarom leren we ze hier weer lekker mee te doen met het verkeer."

DUIZELEN

"We laten ze angsten overwinnen en gaan met ze de snelweg op", legt Veenboer uit.Daar is Tini heel blij mee, want er zijn volgens haar "dingen die ze na al die tijd nog steeds niet wist". "Alle informatie begon mij tijdens de cursus te duizelen", vertelt ze.

Tini blijkt het na al die tijd nog niet verleerd en blijft voorlopig nog wel even op de weg. Ze is namelijk met vlag en wimpel geslaagd voor de opfriscursus.

Tini doet opfriscursus autorijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.




Nieuwsoverzicht