Gamer Royalistiq speelt Fortnite in Beatrix Theater voor duizenden jonge fans

Royalistiq speelt Fortnite in het Beatrix Theater.
Royalistiq speelt Fortnite in het Beatrix Theater. © RTV Utrecht
UTRECHT - Het computerspel Fortnite is een wereldwijd fenomeen. Over de hele wereld wordt het schietspel door miljoenen mensen gespeeld en bekeken. Een van de Nederlandse gamers die elke dag duizenden kijkers heeft op zijn YouTubekanaal is Royalistiq. Vandaag was hij op bezoek in het Beatrix Theater om live te gamen voor een volle zaal.
"Wij zijn wel echte fans", zeggen twee meisjes van zo'n 15 jaar tegen RTV Utrecht. Ze staan in de rij als de jonge Limburger bij het persmoment verschijnt. Iedereen wil met hem, of een foto van hem op de foto. "Hij heeft meer dan 600.000 volgers op YouTube. Hij is heel bekend", zegt een andere fan van Royalistiq.

RODE KRUIS

Onder luid gejuich speelt hij in de zaal ook een potje Fortnite. Als hij weer iemand neerschiet, krijgt hij applaus van de duizenden fans in de zaal. Het jonge publiek leeft intens mee. Maar de gamer is niet alleen uitgenodigd om een spel te spelen. Het Rode Kruis zamelt namelijk geld in. Op deze manier willen ze jongeren meer betrekken bij goede doelen.
"We zoeken iedere keer weer nieuwe manier om jongeren bewust te maken van Het Rode Kruis en wat we doen. Dit is een nieuwe weg die we inslaan", aldus Sandra van Houten van Het Rode Kruis.
Royalistiq gamet in het Beatrix Theater voor duizenden jonge fans.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.