Drie aanhoudingen voor autobranden in Kanaleneiland en Rivierenwijk

UTRECHT - De politie heeft vannacht drie mensen aangehouden in verband met autobranden. Het gaat om twee verdachten (22) uit Utrecht van een autobrand op de Bevinlaan in Kanaleneiland en één verdachte (23) bij een autobrand aan de Reitdiepstraat.
In de Reitdiepstraat zag een getuige dat een man een geparkeerde auto in de brand stak. Deze getuige belde direct het alarmnummer 112. Ook een andere getuige meldde zich.
De twee getuigen konden een goed signalement geven van de dader en wisten te vertellen dat hij gevlucht was in een auto. Deze auto werd kort daarna door agenten gezien. Agenten hebben de bestuurder, een 23-jarige man uit Nieuwegein aangehouden.
Rond 23.15 uur zag een getuige dat op de Bevinlaan een auto in de brand werd gestoken. De dader sprong vervolgens achterop een klaarstaande scooter met bestuurder en beiden reed weg. Surveillerende agenten zagen de scooter rijden en op de Croeselaan kon het tweetal, beiden 22 jaar uit Utrecht worden aangehouden. De drie verdachten zitten vast voor verhoor. 
De politie doet verder onderzoek, maar gaat niet uit van een link tussen twee branden van vannacht, laat een woordvoerder weten.

ZELDZAAM

Het is vrij zeldzaam dat er verdachten worden aangehouden. De politie legde eerder al aan RTV Utrecht uit dat het moeilijk is om iemand op te pakken. "Een auto in brand steken kan in een paar seconden. Tussen het moment van de brandstichting en het daadwerkelijk ontvlammen van de brand, zit doorgaans veel tijd. Dus als niemand jou op dat moment heeft gezien en je laat geen sporen na, hebben we heel weinig om onderzoek mee te kunnen doen."
In de donkere dagen rondom de jaarwisseling stijgt het aantal autobranden in onze provincie aanzienlijk. De gemeente Utrecht heeft daarom voor Oud en Nieuw een plan klaarliggen om de autobranden aan te pakken. Burgemeester Jan van Zanen zal na de jaarwisseling bekend maken of het plan van aanpak zin heeft gehad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.