Groenteboer verlaat winkelcentrum De Gaard: "Door verbouwing teveel omzet misgelopen"

© RTV Utrecht / Annemarie Verhagen
UTRECHT - Groenteboer Gerard van Hezik moet de deuren sluiten. Doordat winkelcentrum De Gaard in Utrecht al een jaar wordt verbouwd, loopt de ondernemer zoveel omzet mis dat hij de handdoek in de ring moet gooien.
Van Hezik heeft vandaag de handen vol aan het opruimen van de laatste spullen, maar aan werken komt hij bijna niet toe. "Het ga je goed hoor," een oude klant slaat Gerard even vriendschappelijk op de schouder. Om de paar minuten wordt de groenteboer aangesproken door mensen die hem een hart onder de riem willen steken. Het doet de ondernemer goed, want als het aan hem ligt, was hij het liefst gebleven met zijn winkel. "Ik vind het verschrikkelijk. Vooral afscheid nemen van mijn vaste klanten vind ik moeilijk. Maar het eindigt hier en nu moet ik aan de toekomst denken."
Winkelcentrum De Gaard wordt op dit moment herontwikkeld en uitgebreid tot ruim 8.000 vierkante meter aan winkelruimte. Boven de winkels worden vijftien nieuwe appartementen gerealiseerd en er komt een parkeerdek. Albert Heijn krijgt een filiaal van ruim 3.300 vierkante meter in het vernieuwde winkelcentrum.

OMZET MISGELOPEN

Dat die werkzaamheden veel overlast met zich mee zouden brengen, daar had Van Hezik wel op gerekend. Maar dat het zijn vertrek uit het winkelcentrum zou betekenen, had hij niet zien aankomen. "Vanaf het moment dat de verbouwing begon, liep ik meteen duizend euro per week omzet mis en dat is nooit meer goed gekomen. Door de wegopbrekingen en het gebrek aan parkeerplaatsen komen er steeds minder klanten. Alle ondernemers klagen erover, maar voor mij betekent het gewoon het einde."
"Ga je nou weg?", vraagt een vrouw die voorbij komt verbaasd aan Gerard. "Ja, het is niet anders", antwoordt hij, terwijl hij maar snel weer verder gaat met de boel uitruimen. Er is nog een hoop te doen. "Helaas, op naar de toekomst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.