RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hulpverleners bekogeld met vuurwerkbommen

1/2
UTRECHT - Er zijn meerdere vuurwerkbommen gegooid naar hulpverleners die aan het werk waren bij een brand in een portiek van een flat aan de Stanleylaan in Kanaleneiland. De brand is inmiddels onder controle, maar er moesten wel meerdere appartementen worden ontruimd.

Er zijn er zes personen waaronder twee kinderen vanwege ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk hebben zij rook ingeademd. Vanwege de rookontwikkeling zijn er acht woningen ontruimd.De gemeente verzorgt opvang voor twintig bewoners die tijdelijk in een hotel verblijven.


Een woordvoerder van de VRU (Veiligheids Regio Utrecht) zegt dat politie, brandweer en ambulancepersoneel een tijd lang door omstanders met vuurwerk werden bekogeld. Twee hulpverleners hebben last van oorsuizen en worden nagekeken. Hoeveel daders er zijn, weet de brandweer niet. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

De brand was in een portiek, vermoedelijk stond er een bankstel in brand. Meer kon de brandweer niet over de oorzaak van de brand zeggen.

 Acht woningen zijn door de brandweer ontruimd Acht woningen zijn door de brandweer ontruimd | Foto: Sem van der Wal


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -