Hond Gino na week gevonden in Zeist

Hond Gino.
Hond Gino. © Dogsearch
SOEST - Het vermiste hondje Gino is na een week vermist te zijn geweest gevonden. Gisteren kwam de de hond een boerenerf in Zeist op lopen en kon de bewoner hem vangen. Inmiddels is hij weer herenigd met zijn baasje in Amsterdam.
"Het was een emotioneel weerzien tussen de baasje en de hond", zegt Brenda Schoorstra van vrijwilligersorganisatie Dogsearch. "Gino maakt het goed, alleen is hij wel wat vermagerd." De hond heeft zeven dagen zonder eten moeten overleven op straat. Volgens Schoorstra is dat bijzonder. "Hij liep wel 8 á 9 kilometer per dag. Dat is ongelooflijk veel."
De man die de hond terugvond, wist van het nieuws over Gino en herkende hem meteen. Volgens Schoorstra sloot hij zijn hek toen Gino het erf kwam oplopen. Met brokjes lokte de bewoner hem naar hem toe en belde de dierenambulance. Die konden met zekerheid vaststellen dat het om Gino ging.

BROODFOKSCHUUR

Het hondje woont met haar 90-jarige baasje eigenlijk in Amsterdam, maar was op bezoek in Soest toen Gino er ineens vandoor ging. Hij woonde pas drie weken bij zijn nieuwe baasje, hij is afkomstig uit een broodfokschuur.
De afgelopen week waren dertig mensen op de been om Gino te zoeken. Schoorstra en het baasje willen iedereen bedanken voor het meehelpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.