Premier Rutte vindt bekogelen hulpverleners 'onacceptabel'

De brand in Kanaleneiland, waarbij brandweerpersoneel bekogeld werd met vuurwerk.
De brand in Kanaleneiland, waarbij brandweerpersoneel bekogeld werd met vuurwerk. © Sem van der Wal
UTRECHT - Premier Mark Rutte heeft zich uitgelaten over meerdere incidenten van afgelopen weekend, waarbij hulpverleners onder meer met vuurwerk belaagd werden. "Ik vind het onacceptabel dat sommige idioten ervoor zorgen dat hulpverleners hun werk niet in veiligheid kunnen doen."
De premier roept in De Telegraaf iedereen in Nederland op om ambulancepersoneel, brandweerlieden en de agenten tijdens oud en nieuw veilig hun werk te laten doen.
Zaterdagavond werd brandweerpersoneel dat bezig was bij een brand aan de Stanleylaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland door meerdere mensen bekogeld met vuurwerk. De volgende dag werd een 20-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor het gooien van vuurwerk naar een politieauto.
De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen sprak eerder al zijn afschuw uit over de incidenten. "Dit is onacceptabel. Je blijft met je handen af van de hulpverleners", waren de woorden van Van Zanen. De burgemeester bracht een bezoek aan de twintig bewoners die zijn opgevangen na de brand in hun huis en sprak toen ook met de aanwezige hulpverleners. "Ze houden zich sterk, maar dit hakt er echt in. Ook bij hun collega's."
Premier Rutte: "Ik heb grote bewondering voor het ambulancepersoneel, de brandweerlieden en de agenten die er met elkaar voor zorgen dat wij allemaal op een feestelijke manier oud en nieuw kunnen vieren. Hulpverleners verdienen ons applaus."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.