Hogenboom in Houten wint nieuwe oliebollentest: "We staan ons helemaal rot te bakken"

© Bakkerij Hogenboom Houten
HOUTEN - Bakker Hogenboom in Houten heeft dit jaar de beste oliebol gebakken in deze provincie. Dat concludeert de nieuwe oliebollentest. De bakker kreeg een 9,5 voor zijn bollen. "Fantastisch", zegt Freek Hogenboom. "We staan ons al helemaal rot te bakken."
De nieuwe oliebollentest vervangt de jaarlijks test van het AD. De krant stopte vorig jaar met de testen na een golf van kritiek. Bakker Hogenboom baalde wel even, want in de laatste AD-test deed hij het goed en hij hoopte een jaar later nog hoger te eindigen.

BEVESTIGING

Toen hij hoorde dat er een nieuwe test kwam, gaf hij zich snel op. En hij eindigde dus als eerste. "We proberen gewoon een hele goede oliebol te maken en dan is het toch leuk als ie beoordeeld wordt en je komt er goed uit. Dat is weer een bevestiging voor ons dat we goed bezig zijn."
Volgens Hogenboom levert de goede beoordeling ook extra klandizie op. "We hebben op de valreep nog geïnvesteerd in nieuwe apparatuur waardoor onze capaciteit vergroot is." Vandaag zet de bakker alle zeilen bij om iedereen van bollen te voorzien. "Dit is de dag van het jaar!"

NIEUWE OLIEBOLLENTEST

De nieuwe oliebollentest wordt uitgevoerd door twaalf liefhebbers die worden ondersteund door twee experts. In elke provincie testen zij bij verschillende verkooppunten de bollen op smaak, uiterlijk, vorm, vulling en luchtigheid.
Per provincie wordt vervolgens een winnaar gekozen. In deze regio eindigde bakkerij Brokking in IJsselstein als tweede. Bakkerij Oorbeek in Driebergen pakte de derde prijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.