Verontwaardiging na 'lollige' tweet politie, gestrande vrouw met scootmobiel blijkt overleden

© Pixabay
UTRECHT - De vrouw die vorige week stomdronken met haar scootmobiel strandde bij het Maximapark in Leidsche Rijn is overleden. Dat bevestigt de politie.
Vorige week schreef de politie op Twitter over het incident. Daarop kwamen enkele verontwaardigde reacties.
Zo schreef een lezer op Facebook: "Mevrouw is overleden door het falen van instanties, zowel de zorginstantie waar zij verbleef als de politie. Ze is op de bank gegooid en vervolgens, twee dagen later, met een temperatuur van 27 graden door een bewoner van de zorginstelling naar het ziekenhuis gebracht."
De lezer vindt het "te belachelijk voor woorden dat er door de politie grapjes worden gemaakt over de situatie van de vrouw".

MET ZORG GEHANDELD

Volgens een woordvoerder van de politie is er door hen echter "met zorg gehandeld" en hebben ze "serieus werk gehad aan de situatie". "De vrouw is netjes bij de instelling afgezet en met zorg overgedragen aan de instelling. Wat er daarna verder in de instelling is gebeurd, daar heeft de politie geen weet van."
Wel reageert de woordvoerder op het feit dat er in de eerdere tweet grapjes werden gemaakt en erkent dat het bericht "met de kennis van nu geen fijne tweet was". Vanmiddag kwam de politie Vleuten-De Meern ook nog met een reactie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.