Rennend het jaar uit: Sylvestercross in Soest van start

© Jaap van den Broek
SOEST - Vierduizend sportievelingen zetten vandaag op de laatste dag van het jaar nog even een fysieke prestatie neer. Ze doen mee aan de Sylvestercross in Soest.
"Het is een cross, wat betekent dat je dus niet over een vlakke weg loopt, maar in ons geval echt door de Soesterduinen", legt Evert ten Kate van de organisatie uit. "Dus door het mulle zand, maar ook over bospaden en met wat heuvels."
Volgens de organisatie is de Sylvestercross dan ook de mooiste cross van het land. "Door de combinatie van duinen en bos heeft dit toch wel echt een uniek karakter."

PRESTATIE NEERZETTEN

Zo'n dertig keer zal vandaag een startschot klinken, want de cross kent vele verschillende afstanden en disciplines. Er zijn lange afstanden voor de zogenoemde prestatielopers. Maar wie niet zo getraind is, kan ook kiezen voor een kortere afstand. Ook is er een cross scholieren en voor bijvoorbeeld mensen met een beperking.
Volgens Ten Kate is het voor veel deelnemers een leuke uitdaging. " Ik denk dat iedereen toch nog even de behoefte heeft - voordat ie echt het feestgedruis ingaat van de jaarwisseling - om toch nog even een leuke prestatie neer te zetten en een gezellig evenement bij te wonen en er op die manier toch een hele sportieve en gezellige dag van te maken."
Sylvestercross Soest
Sylvestercross Soest © Jaap van den Broek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.