20-jarige Veenendaler niet vervolgd voor gooien vuurwerk naar politie

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
VEENENDAAL - De 20-jarige jongen die dit weekend in Veenendaal werd aangehouden voor het bekogelen van agenten met vuurwerk, wordt niet vervolgd. Er is volgens het Openbaar Ministerie geen bewijs dat hij het vuurwerk opzettelijk op de politie richtte.
Het incident gebeurde zaterdag in het horecagebied in Veenendaal. Het vuurwerk ketste af op de politieauto en raakte vervolgens een omstander. Burgemeester Piet Zoon riep na het voorval op om de jongen via het snelrecht te beoordelen en een hogere straf te eisen vanwege geweld tegen hulpverleners.
Het Openbaar Ministerie laat nu weten dat het niet tot een vervolging komt. "De jongen zegt zelf dat het vuurwerk omviel en dat het daarom richting de agenten ging", legt een woordvoerder van het OM uit. "Daarom hebben we geen onomstotelijk bewijs dat het opzettelijk was." De jongen krijgt wel een boete omdat hij vuurwerk afstak op een moment dat dat niet mocht.

AFSCHUW

Dit weekend werden in Utrecht hulpverleners bekogeld met vuurwerk bij een brand in een flat. Burgemeester Van Zanen en premier Rutte spraken hun afschuw daarover uit. In die zaak is nog niemand aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.