RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brand in flat Kanaleneiland die leidde tot belaging hulpverleners vermoedelijk aangestoken

UTRECHT - De brand die afgelopen weekend in een portiek aan de Stanleylaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland uitbrak, is waarschijnlijk aangestoken. De politie laat weten uit te gaan van brandstichting.

Het voorval zorgde voor veel problemen die avond. Hulpverleners die de brand wilden bestrijden, werden bekogeld met vuurwerk. Er is onderzoek ingesteld naar deze vuurwerkgooiers.

De brand brak afgelopen zaterdagavond uit in het flatgebouw. Zes personen, onder wie twee kinderen, moesten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis worden gebracht. Vanwege de rookontwikkeling werden er acht woningen ontruimd.

Politie-, brandweer- en ambulancepersoneel werd een tijd lang door omstanders met vuurwerk bekogeld. Twee hulpverleners hadden last van oorsuizen.

Het bekogelen van de hulpverleners leidde volgens de politie tot verontwaardiging onder de omwonenden. "Zij grepen direct in en zorgden ervoor dat de vuurwerkgooiers vertrokken. De politie heeft daarop de afzetting uitgebreid zodat de hulpverleners hun werk zo goed mogelijk konden doen." De politie zoekt nog altijd getuigen van de incidenten in de Utrechtse wijk.

VERONTWAARDIGING
Het gebeuren zorgde voor veel boze reacties. Premier Mark Rutte noemde het vanochtend in De Telgraaf "onacceptabel dat sommige idioten ervoor zorgen dat hulpverleners hun werk niet in veiligheid kunnen doen".

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen sprak eerder al zijn afschuw uit over de incidenten. "Dit is onacceptabel. Je blijft met je handen af van de hulpverleners", waren de woorden van Van Zanen. De burgemeester bracht een bezoek aan de twintig bewoners die zijn opgevangen na de brand in hun huis en sprak toen ook met de aanwezige hulpverleners. "Ze houden zich sterk, maar dit hakt er echt in. Ook bij hun collega's."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -