Verdachten autobranden met Oud en Nieuw in de cel

De mannen zouden een auto in Kanaleneiland in brand hebben gezet.
De mannen zouden een auto in Kanaleneiland in brand hebben gezet. © Michiel van Beers
UTRECHT/NIEUWEGEIN - De drie opgepakte mannen die dit weekend auto's in brand zouden hebben gestoken, moeten tijdens de jaarwisseling in de gevangenis blijven. De rechter heeft op oudjaarsdag hun voorarrest verlengd.
Twee 22-jarige mannen uit Utrecht werden zaterdag opgepakt omdat ze die avond ervoor een auto in brand zouden hebben gezet op de Bevinlaan in Kanaleneiland. Zij moeten nog zeker twee weken in de gevangenis blijven.
Een 23-jarige verdachte uit Nieuwegein moet nog zeker een week in de cel zitten. Hij zou verantwoordelijk zijn voor een autobrand in de Reitdiepstraat (Rivierenwijk). Ook die was in de nacht van vrijdag op zaterdag.

OPPAKKEN IS ZELDZAAM

Het is vrij zeldzaam dat verdachten worden aangehouden. De politie legde eerder aan RTV Utrecht uit dat het moeilijk is om iemand op te pakken. "Een auto in brand steken kan in een paar seconden. Tussen het moment van de brandstichting en het daadwerkelijk ontvlammen van de brand, zit doorgaans veel tijd. Dus als niemand jou op dat moment heeft gezien en je laat geen sporen na, hebben we heel weinig om onderzoek mee te kunnen doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.