Oud en Nieuw: autobranden, bekogelde hulpverleners en een uit de hand gelopen feest

© Laurens de Graaf
PROVINCIE UTRECHT - Hier volgden we tot 09.00 uur vanmorgen de gebeurtenissen rond Oud en Nieuw in de provincie Utrecht. Het liveblog is nu gesloten.

08.56 uur Flinke schrik in Bilthoven

In Bilthoven gingen de ramen van een peuterslaapkamer aan diggelen, vermoedelijk door vuurwerk. Het kindje sliep gelukkig op een andere plek.

07.57 uur Fors meer alarmeringen

Regionale cijfers ontbreken nog, maar landelijk hebben politie, ambulancemedewerkers en de brandweer een drukke jaarwisseling achter de rug. De hulpdiensten werden tussen oudejaarsdag 18.00 uur en nieuwjaarsochtend 02.00 uur zo'n 3150 keer gealarmeerd via het P2000-netwerk, bijna de helft meer vergeleken met een jaar eerder. Dat blijkt uit gegevens van de website Alarmeringen.nl.

05.49 uur Een bedankje van de burgemeester van IJsselstein

04.45 uur Hoe was het in Houten?

04.20 uur Feest in Amersfoort loopt uit de hand

04.02 uur Dansen in Leersum

Burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug bezocht vannacht een feest in Leersum.

03.21 uur Onrustig in Lopik

De burgemeester van Lopik reageert op het bekogelen van agenten met vuurwerk.

03.10 uur Zo'n 20 autobranden deze jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling zijn er dit jaar in de regio ongeveer twintig auto's in vlammen opgegaan. Dat zijn nog geen officiële cijfers. De aantallen zijn gebaseerd op meldingen die binnen zijn gekomen via de brandweer. Op basis van deze voorlopige cijfers zou dat betekenen dat er in de provincie minder auto's beschadigd zijn geraakt door brand dan in voorgaande jaren met Oud en Nieuw. Bij de vorige jaarwisseling gingen 34 auto's in vlammen op.

03.00 uur Brievenbussen in Vinkeveen opgeblazen

In Vinkeveen zijn vannacht een aantal brievenbussen opgeblazen. Het gaat om de bussen van de flat aan de Talingenlaan. Volgens een omstander is een groep baldadige jongeren schuldig aan de vernielingen. Ook onder de brug bij de kerklaan was brand in Vinkeveen.
Brievenbussen opgeblazen in Vinkeveen.
Brievenbussen opgeblazen in Vinkeveen. © Petershotnews

02.50 uur Nieuws over de gestolen motorhelm

De motorhelm die eerder vanavond werd gestolen van een motoragent in Amersfoort is terecht! Dat meldt de Amersfoortse politie zojuist. De helm werd uitgebrand gevonden op de Meridiaan. Wie meer weet over dit vreemde verhaal mag zich bij de politie melden:

02.40 uur Deel van schuurtje in Soest afgebrand

In Soest is vannacht een gedeelte van een overkapping van een schuur bij een huis aan de Genestelaan afgebrand. Of vuurwerk de oorzaak was van de brand aan de overkapping is niet bekend. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de schuur.
Brandje in Soest.
Brandje in Soest. © Caspar Huurdeman

01.25 uur Feesten in de stad

Er zijn natuurlijk veel mensen die na het proosten middernacht al snel hun bedje hebben opgezocht. Maar dat geldt lang niet voor iedereen. De kroegen en clubs zitten stampvol, maar ook veel feestjes bij mensen thuis zijn nog in volle gang! Kijk Wouter bijvoorbeeld genieten van zijn cocktail...
Wouter viert feest in Utrecht.
Wouter viert feest in Utrecht. © Wouter

01.05 uur Genieten van het vuurwerk

Veel mensen laten ons weten te genieten van het mooie vuurwerk. Zoals deze leuke plaatjes, uit de Utrechtse wijk Zuilen, Hekendorp en Leusden.
Vuurwerk in Leusden.
Vuurwerk in Leusden. © RTV Utrecht / Guus Doorn
Vuurwerk en bier in Zuilen vanavond.
Vuurwerk en bier in Zuilen vanavond. © RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
Knallen in Hekendorp
Knallen in Hekendorp © RTV Utrecht / Richard Grootbod

00.55 uur Brand op balkon in Utrechtse wijk Kanaleneiland

Er heeft brand gewoed op een balkon in Kanaleneiland. Het gebeurde bij een flat aan de Stanleylaan.

00.41 uur Vuurwerk bij de 'grootste kerstboom'

Ook rondom de 'grootste kerstboom' is veel vuurwerk te zien. Een bijzonder gezicht! Dank voor de foto Djayden! 
Ook in de buurt van de Gerbrandytoren wordt vuurwerk afgestoken.
Ook in de buurt van de Gerbrandytoren wordt vuurwerk afgestoken. © Djayden
Ook Nienke maakte een fraaie foto bij de zendmast.
Ook Nienke maakte een fraaie foto bij de zendmast. © Nienke Schraa

00.20 uur Twee jongens opgepakt in Amersfoort

In Amersfoort hebben de politie en de ME twee mogelijke vandalen opgepakt. Ze zouden 12 ruiten hebben ingegooid bij een school aan de Liendertseweg, meldt de Stad Amersfoort. Die actie zorgde ervoor dat de verdachten de eerste dag van het nieuwe jaar moeten doorbrengen op het bureau.

00.18 uur Houten viert feest

Overal in onze provincie knalt het vuurwerk door de lucht. Zo ook in Houten, meldt onze verslaggever Mark van der Wel. Hij viert het feest samen met Anthonie Stip.
Mark van der Wel heeft een dolle tijd in Houten
Mark van der Wel heeft een dolle tijd in Houten © RTV Utrecht / Mark van der Wel

00.14 uur Welkom in de provincie Utrecht

Vanaf nu is de gemeente Vijfheerenlanden officieel. Namens RTV Utrecht: welkom bij ons in de provincie! We zien uit naar een prettige samenwerking.

00.09 uur Een mooi 2019!

Namens alle medewerkers van RTV Utrecht wensen wij u een heel gelukkig nieuwjaar. En we staan niet alleen. Ook de wijkagenten van de Utrechtse wijk Oog in Al wensen iedereen een goed 2019! En datzelfde geldt voor de selectie van FC Utrecht.

23.45 uur Het is onrustig in Soest

Het is onrustig in Soest, melden getuigen. Het zou vooral in de wijk Smitsveen zijn, waar veel politie op de been is. Onder meer een container ging in vlammen op. Ook zou iemand een baksteen door het raam van een politiewagen hebben gegooid. Niemand raakte daarbij gewond.
Onrustig in Soest
Onrustig in Soest © Caspar Huurdeman

23.40 uur Helaas ook dit jaar weer meerdere autobranden, vooral in Utrecht

Meldingen komen uit Zeist, Veenendaal, Leusden, maar vooral uit Utrecht. Daar is het aantal autobranden inmiddels opgelopen tot boven de tien. De brandweer moet vooral uitrukken naar de wijk Overvecht, zoals hier op de Sjanghaidreef.
De brandweer kon niet voorkomen dat deze Citroën volledig uitbrandde
De brandweer kon niet voorkomen dat deze Citroën volledig uitbrandde © Michiel van Beers

22.37 uur Brandje bij speeltuintje in Amersfoort

In Amersfoort heeft vanavond korte tijd brand gewoed bij een speeltuintje. Volgens een getuige stond een kliko in de brand, die onder een picnictafel was gezet. Het gebeurde op de Vasco da Gamastraat in Kruiskamp.
Brandje in Amersfoort
Brandje in Amersfoort © Keistadnieuws

22.20 uur Hulpverleners bekogeld bij brandje in IJsselstein

Agenten en brandweerlieden zijn vanavond rond 21.00 uur in IJsselstein bekogeld met vuurwerk. Het werd gegooid uit een groep van zo'n vijftien tot twintig man, meldt de politie. Ze waren in IJsselstein bezig een brandje te blussen aan de Televisiebaan, bij het buurthuis. Niemand raakte gewond, ook werd niemand aangehouden. Politie is nog wel in de buurt om er zeker van te zijn dat het rustig blijft.  
Onrust in IJsselstein
Onrust in IJsselstein © IJsselstein 2.0

22.10 uur Niet iedereen is blij met het geknal

Lang niet iedereen is blij de harde knallen, laten een aantal mensen weten via Facebook. Zo vindt Ineke het niet meer leuk: "Ze zijn al uren aan het knallen, geen vuurwerk maar bommen, de bordjes vallen uit de vensterbank!"
Ook Corry vindt het maar niks. "De hele stad Utrecht knalt er al uren op los. Af en toe leek het wel middernacht. Ik begin toch wat geïrriteerd te raken zo langzamerhand. Dit is niet meer leuk. En dan regelmatig sirenes van politie tussendoor. Onrustig gevoel en helemaal niet feestelijk."

22.00 uur Burgemeester Utrechtse Heuvelrug gaat voor gezellige jaarwisseling

Frits Naafs, de burgemeester van Utrechtse Heuvelrug, is aanwezig bij een briefing van de politie, meldt hij op Twitter. Ze gaan voor een veilige en gezellige jaarwisseling.

21.40 uur In de gang slapen

Eline uit Soest meldt ons dat ze haar matrassen maar in de gang heeft gelegd. "Ik zit al de hele dag in de gang want ik hoop daar straks toch nog wat te kunnen slapen. Bange honden."  Eerder maakten we dit verhaal met tips voor jouw bange hond.
Eline uit Soest slaapt met haar bange honden in de gang.
Eline uit Soest slaapt met haar bange honden in de gang. © Eline Adriaans

21.35 uur Pech voor de politie in Amersfoort

Dieven gingen er vanavond namelijk vandoor met de helm van een motoragent! Het gebeurde op de Orion.

21.30 uur Rustig op Utrecht Centraal

Het is rustig op Utrecht CS, meldt wijkagent Martin op Twitter. "Mensen hadden zin in een feest!"

21.25 uur Miljoenen aan knallers

Nederlanders hebben dit jaar voor 70 miljoen euro uitgegeven aan vuurwerk. Dat is meer dan de voorgaande twee jaren toen er voor 68 miljoen euro vuurwerk werd gekocht.
Leuke foto van jouw jaarwisseling? We zien 'm graag! Deel via onze Facebookpagina of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.