RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oud en Nieuw: autobranden, bekogelde hulpverleners en een uit de hand gelopen feest

1/15
PROVINCIE UTRECHT - Hiervolgden we tot 09.00 uur vanmorgendegebeurtenissen rond Oud en Nieuw in de provincie Utrecht. Het liveblog is nu gesloten.

08.56 uur    Flinke schrik in Bilthoven


In Bilthovengingen de ramen van een peuterslaapkamer aan diggelen, vermoedelijk door vuurwerk. Het kindje sliep gelukkig op een andere plek.07.57 uur    Fors meer alarmeringen


Regionale cijfers ontbreken nog, maarlandelijk hebben politie, ambulancemedewerkers en de brandweereen drukke jaarwisseling achter de rug. De hulpdiensten werden tussen oudejaarsdag 18.00 uur en nieuwjaarsochtend 02.00 uur zo'n 3150 keer gealarmeerd via het P2000-netwerk, bijna de helft meer vergeleken met een jaar eerder. Dat blijkt uit gegevens van de website Alarmeringen.nl.

05.49 uur    Een bedankje van de burgemeester van IJsselstein

04.45 uur    Hoe was het in Houten?

04.20 uur    Feest in Amersfoort loopt uit de hand

04.02 uur    Dansen in Leersum


Burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug bezocht vannacht een feest in Leersum.


03.21 uur    Onrustig in Lopik


De burgemeestervan Lopikreageert op het bekogelen van agenten met vuurwerk.
03.10 uur    Zo'n 20 autobranden deze jaarwisseling


Tijdens de jaarwisseling zijn er dit jaar in de regioongeveer twintig auto's in vlammen opgegaan. Dat zijn nog geen officile cijfers. De aantallen zijn gebaseerd op meldingen die binnen zijn gekomen via de brandweer. Op basis van deze voorlopige cijferszou dat betekenendat er in de provincie minder auto's beschadigd zijn geraakt door brand dan in voorgaande jaren met Oud en Nieuw. Bij de vorige jaarwisseling gingen 34 auto's in vlammen op.

03.00 uur    Brievenbussen in Vinkeveen opgeblazen


In Vinkeveen zijn vannacht een aantal brievenbussen opgeblazen. Het gaat om de bussen van de flat aan de Talingenlaan. Volgens een omstander is een groep baldadige jongeren schuldig aan de vernielingen. Ook onder de brug bij de kerklaan was brand in Vinkeveen.

 Brievenbussen opgeblazen in Vinkeveen. Brievenbussen opgeblazen in Vinkeveen. | Foto: Petershotnews

02.50 uur    Nieuws over de gestolen motorhelm


De motorhelm die eerder vanavond werd gestolen van een motoragent in Amersfoort is terecht! Dat meldt de Amersfoortse politie zojuist. De helm werd uitgebrand gevonden op de Meridiaan. Wie meer weet over dit vreemde verhaal mag zich bij de politie melden:


02.40 uur    Deel van schuurtje in Soest afgebrand


In Soest is vannacht een gedeelte van een overkapping van eenschuurbij een huis aan de Genestelaan afgebrand. Of vuurwerk de oorzaak was van de brand aan de overkappingis niet bekend. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de schuur.

 Brandje in Soest. Brandje in Soest. | Foto: Caspar Huurdeman

01.25 uur    Feesten in de stad


Er zijn natuurlijk veel mensen die na het proosten middernacht al snel hun bedje hebben opgezocht. Maar dat geldt lang niet voor iedereen. De kroegen en clubs zitten stampvol, maar ook veel feestjes bij mensen thuis zijn nog in volle gang! Kijk Wouter bijvoorbeeld genieten van zijn cocktail...

 Wouter viert feest in Utrecht. Wouter viert feest in Utrecht. | Foto: Wouter

01.05 uur    Genieten van het vuurwerk


Veel mensen laten ons weten te genieten van het mooie vuurwerk. Zoals deze leuke plaatjes, uit de Utrechtse wijk Zuilen, Hekendorp en Leusden.

 Vuurwerk in Leusden. Vuurwerk in Leusden. | Foto: RTV Utrecht / Guus Doorn

 Vuurwerk en bier in Zuilen vanavond. Vuurwerk en bier in Zuilen vanavond. | Foto: RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek

 Knallen in Hekendorp Knallen in Hekendorp | Foto: RTV Utrecht / Richard Grootbod

00.55 uur    Brand op balkon in Utrechtse wijk Kanaleneiland


Er heeft brand gewoed op een balkon in Kanaleneiland. Het gebeurde bij een flat aan de Stanleylaan.

00.41 uur    Vuurwerk bij de 'grootste kerstboom'


Ook rondom de 'grootste kerstboom' is veel vuurwerk te zien. Een bijzonder gezicht! Dank voor de foto Djayden!

 Ook in de buurt van de Gerbrandytoren wordt vuurwerk afgestoken. Ook in de buurt van de Gerbrandytoren wordt vuurwerk afgestoken. | Foto: Djayden

 Ook Nienke maakte een fraaie foto bij de zendmast. Ook Nienke maakte een fraaie foto bij de zendmast. | Foto: Nienke Schraa00.20 uur    Twee jongens opgepakt in Amersfoort


In Amersfoort hebben de politie en de ME twee mogelijke vandalen opgepakt. Ze zouden 12 ruiten hebben ingegooid bij een school aan de Liendertseweg, meldt de Stad Amersfoort. Die actie zorgde ervoor dat de verdachten de eerste dag van het nieuwe jaarmoeten doorbrengenop het bureau.

00.18 uur    Houten viert feest


Overal in onze provincie knalt het vuurwerk door de lucht. Zo ook in Houten, meldt onze verslaggever Mark van der Wel. Hij viert het feest samen met Anthonie Stip.

 Mark van der Wel heeft een dolle tijd in Houten Mark van der Wel heeft een dolle tijd in Houten | Foto: RTV Utrecht / Mark van der Wel

00.14 uur    Welkom in de provincie Utrecht


Vanaf nu is de gemeente Vijfheerenlanden officieel. Namens RTV Utrecht: welkom bij ons in de provincie! We zien uit naar een prettige samenwerking.


00.09 uur    Een mooi 2019!


Namens alle medewerkers van RTV Utrecht wensen wij u een heel gelukkig nieuwjaar. En we staan niet alleen. Ook de wijkagenten van de Utrechtse wijk Oog in Al wensen iedereen een goed 2019! En datzelfde geldt voor de selectie van FC Utrecht.23.45 uur    Het is onrustig in Soest


Het is onrustig in Soest, melden getuigen. Het zou vooral in de wijk Smitsveen zijn, waar veel politie op de been is. Onder meer een container ging in vlammen op. Ook zou iemand een baksteen door het raam van een politiewagen hebben gegooid. Niemand raakte daarbij gewond.

 Onrustig in Soest Onrustig in Soest | Foto: Caspar Huurdeman

23.40 uur    Helaas ook dit jaar weer meerdere autobranden, vooral in Utrecht


Meldingen komen uit Zeist, Veenendaal, Leusden,maar vooral uit Utrecht. Daar is het aantal autobranden inmiddelsopgelopen tot boven de tien. De brandweermoet vooral uitrukken naar de wijk Overvecht, zoals hier op de Sjanghaidreef.

 De brandweer kon niet voorkomen dat deze Citron volledig uitbrandde De brandweer kon niet voorkomen dat deze Citron volledig uitbrandde | Foto: Michiel van Beers

22.37 uur    Brandje bij speeltuintje in Amersfoort


In Amersfoort heeft vanavond korte tijd brand gewoed bij een speeltuintje. Volgens een getuige stond een kliko in de brand, die onder een picnictafel was gezet. Het gebeurde op de Vasco da Gamastraat in Kruiskamp.

 Brandje in Amersfoort Brandje in Amersfoort | Foto: Keistadnieuws

22.20 uur    Hulpverleners bekogeld bij brandje in IJsselstein


Agenten en brandweerlieden zijn vanavond rond 21.00 uurin IJsselstein bekogeld met vuurwerk. Het werd gegooid uit een groep van zo'n vijftien tot twintig man, meldt de politie. Ze waren in IJsselstein bezig een brandje te blussen aan de Televisiebaan, bij het buurthuis. Niemand raakte gewond, ook werd niemand aangehouden. Politieis nog wel in de buurt om er zeker van te zijn dat het rustig blijft.

 Onrust in IJsselstein Onrust in IJsselstein | Foto: IJsselstein 2.0


22.10 uur    Niet iedereen is blij met het geknal


Lang niet iedereen is blij de harde knallen, laten een aantal mensen weten via Facebook. Zo vindt Ineke het niet meer leuk: "Ze zijn al uren aan het knallen, geen vuurwerk maar bommen, de bordjes vallen uit de vensterbank!"

Ook Corry vindt het maar niks. "De hele stad Utrecht knalt er al uren op los. Af en toe leek het wel middernacht. Ik begin toch wat gerriteerd te raken zo langzamerhand. Dit is niet meer leuk. En dan regelmatig sirenes van politie tussendoor. Onrustig gevoel en helemaal niet feestelijk."

22.00 uur    Burgemeester Utrechtse Heuvelrug gaat voor gezellige jaarwisseling


Frits Naafs, de burgemeester van Utrechtse Heuvelrug, is aanwezig bij een briefing van de politie, meldt hij op Twitter. Ze gaan voor een veilige en gezellige jaarwisseling.


21.40 uur    In de gang slapen


Eline uit Soest meldt ons dat ze haar matrassen maar in de gang heeft gelegd. "Ik zit al de hele dag in de gang want ik hoop daar straks toch nog wat te kunnen slapen. Bange honden." Eerder maakten we dit verhaal met tips voor jouw bange hond.

 Eline uit Soest slaapt met haar bange honden in de gang. Eline uit Soest slaapt met haar bange honden in de gang. | Foto: Eline Adriaans

21.35 uur    Pech voor de politie in Amersfoort


Dieven gingen er vanavond namelijk vandoor met de helm van een motoragent! Het gebeurde op de Orion.


21.30 uur    Rustig op Utrecht Centraal


Het is rustig op Utrecht CS, meldt wijkagent Martin op Twitter. "Mensen hadden zin in een feest!"


21.25 uur    Miljoenen aan knallers


Nederlanders hebben dit jaar voor 70 miljoen euro uitgegeven aan vuurwerk. Dat is meer dan de voorgaande twee jaren toen er voor 68 miljoen euro vuurwerk werd gekocht.

Leuke foto van jouw jaarwisseling? We zien 'm graag! Deel via onze Facebookpagina of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht