RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drukte in ziekenhuizen: vuurwerkslachtoffers, dronkaards en nieuwjaarsbaby's

PROVINCIE UTRECHT - Ziekenhuizen in de provincie Utrecht zijn erg druk geweestmet de gevolgen vanOud en Nieuw.

Een woordvoerder van hetMeander Medisch Centrum in Amersfoort spreekt van een onrustige nacht. Er waren vijf slachtoffers met vuurwerkletsel (1x oog). Vier van deze gewonden waren jonger dan 15 jaar. Er was ook kind van 7 bij.

Vier feestvierders belandden met een alcoholvergiftigingin het Meanderen drie personen liepen brandwonden op door open vuur. Daarnaast kwamen enkele gewonde fietsersbinnendie waren gevallen door overmatig drankgebruik. Rond 02.12 uur was er een feestelijk moment: baby Sem werd geboren. Zijn papa en mama komen uit Amersfoort.

In het Diakonessenhuisbelandden achtdronken mensen vannacht op de eerste hulp. Ook was er n patint die door vuurwerk een brandwond in de nek had en last had van de trommelvliezen.

In hetSint Antonius in Utrecht zagom 03.27 uur een meisje het levenslicht enom 05.00 uur een jongen. Veertien mensen, onder wie zeven vuurwerkslachtoffers, moesten worden behandeld. Het ging om oogletsel of brandwonden. Vier mensen hadden eenalcoholvergiftiging.In het SintAntonius in Nieuwegein werdenachttien mensen behandeld, waarvanzes vuurwerkslachtoffers. Ookhier betrof het oogletsel of brandwonden.Vijf mensen belandden in dit ziekenhuis met eenalcoholvergiftiging. De cijfers van het UMC Utrecht zijn nog niet bekend.

Op de spoedeisende hulp (SEH) in Ziekenhuis Gelderse Vallei kwamen onder meervier slachtoffers met vuurwerkletsel binnen, waarvan ndoor carbidschieten. Ook waren er patinten met letsel door uitgaansgeweld. Daarnaast werdentwee personen opgenomen die veel te veel hadden gedronken. Drie ouderen braken thuis hun heup en werden ook via de spoedeisende hulp opgenomen.

De eerste baby van 2019 in Ziekenhuis Gelderse Vallei werd om 00.55 uur geboren. Het is een jongetje met de naam Loki. Loki maakte samen met zijn ouders een goede start. Na twee uurtjes mocht hij al met hen mee naar huis in Ede. Zijn ouders omschrijven deze nacht alshun meest bijzondere Oud en Nieuw.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -