Drukte in ziekenhuizen: vuurwerkslachtoffers, dronkaards en nieuwjaarsbaby's

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Ziekenhuizen in de provincie Utrecht zijn erg druk geweest met de gevolgen van Oud en Nieuw.
Een woordvoerder van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort spreekt van een onrustige nacht. Er waren vijf slachtoffers met vuurwerkletsel (1x oog). Vier van deze gewonden waren jonger dan 15 jaar. Er was ook kind van 7 bij.
Vier feestvierders belandden met een alcoholvergiftiging in het Meander en drie personen liepen brandwonden op door open vuur. Daarnaast kwamen enkele gewonde fietsers binnen die waren gevallen door overmatig drankgebruik. Rond 02.12 uur was er een feestelijk moment: baby Sem werd geboren. Zijn papa en mama komen uit Amersfoort.
In het Diakonessenhuis belandden acht dronken mensen vannacht op de eerste hulp. Ook was er één patiënt die door vuurwerk een brandwond in de nek had en last had van de trommelvliezen.
In het Sint Antonius in Utrecht zag om 03.27 uur een meisje het levenslicht en om 05.00 uur een jongen. Veertien mensen, onder wie zeven vuurwerkslachtoffers, moesten worden behandeld. Het ging om oogletsel of brandwonden. Vier mensen hadden een alcoholvergiftiging. In het Sint Antonius in Nieuwegein werden achttien mensen behandeld, waarvan zes vuurwerkslachtoffers. Ook hier betrof het oogletsel of brandwonden. Vijf mensen belandden in dit ziekenhuis met een alcoholvergiftiging. De cijfers van het UMC Utrecht zijn nog niet bekend.
Op de spoedeisende hulp (SEH) in Ziekenhuis Gelderse Vallei kwamen onder meer vier slachtoffers met vuurwerkletsel binnen, waarvan één door carbidschieten. Ook waren er patiënten met letsel door uitgaansgeweld. Daarnaast werden twee personen opgenomen die veel te veel hadden gedronken. Drie ouderen braken thuis hun heup en werden ook via de spoedeisende hulp opgenomen.
De eerste baby van 2019 in Ziekenhuis Gelderse Vallei werd om 00.55 uur geboren. Het is een jongetje met de naam Loki. Loki maakte samen met zijn ouders een goede start. Na twee uurtjes mocht hij al met hen mee naar huis in Ede. Zijn ouders omschrijven deze nacht als hun meest bijzondere Oud en Nieuw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.